Herec a komik Mark Gatiss ze Hry o trůny přijede na zahájení 25. Febiofestu

Na Václavském náměstí vyroste speciální Festivalový stan poskytující exkluzivní filmový zážitek.
 
 
Zahájení jubilejního 25. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest se pomalu blíží (15. března 2018), proto se není co divit, že pořadatelé odhalují žhavé novinky a exkluzivní hosty. Hostem slavnostního otevíracího ceremoniálu se stane britský herec, scénárista a producent Mark Gatiss, kterého můžete znát ze seriálu stanice HBO Hra o Trůny jako zástupce Železné banky v Braavosu Tycha Nestorise či jako Lorda Roberta Cecila v seriálu Střelný prach. Ze scénáristických počinů jmenujme například kultovní seriál Doctor Who (několik epizod).

Mark Gatiss do Prahy nepřijede s prázdnýma rukama. V pátek 16. března 2018 představí na Febiofestu v rámci sekce Queer Now v české premiéře osmidílnou minisérii televize BBC Queers. Tato oblíbená festivalová sekce dále nabídne aktuálního kandidáta na Oscara, letní romanci Dej mi své jméno či Neposlušnost (Disobedience) s Rachel Weisz a Rachel McAdams v hlavních rolích.

Chybět nesmí ani česko-slovenští zástupci. Těšit se můžeme na projekce snímku Tlumočník s Jiřím Menzelem a Peterem Simonischkem, dokumentu o přírodě Planeta Česko Mariána Poláka, dokumentárního filmu o amerických filmařích Archa světel a stínů a mnohé další. Ve světové premiéře budeme moci zhlédnout drama Do větru Sofie Šustkové s Vladimírem Polívkou, Jenovéfou Bokovou a Matyášem Řezníčkem v hlavních rolích.

Velkým překvapením pro filmové fanoušky je Festivalový stan, který již 9. března 2018 vyroste na Václavském náměstí. Nejen Pražené, ale i čeští a zahraniční studenti si budou moci denně od 10:00 do 20:00 hodin dopřávat plnými hrstmi audio-vizuálních zážitků zdarma. Hlavním programovým tématem stanu bude letošní 100. výročí založení Československého státu.

 
Co: 25. Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest 

Kdy: 15. – 23. března 2018

Kde: Praha

Podrobnosti: febiofest.cz
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací