Březnový Severský filmový čtvrtek roku 2018 nabídne rodinný film Nejlepší léto

Prázdniny dvou malých sirotků nemusejí být smutné.
 
Dalším z neotřelých snímků skandinávské kinematografie, který se představí v rámci pravidelných Severských filmových čtvrtků, byla pro měsíc březen zvolena populární černá komedie Nejlepší léto.

„Nejlepší léto je jedním z prvních Malmrosových filmů, a snad proto jej zasadil do svého rodného městečka Molkom. Děj se navíc odehrává v roce 1958 a divákům tak zprostředkovává i vhled do tehdejšího života na švédském venkově,“ vysvětluje Anežka Chrudinová z pořádajícího Skandinávského domu.

Než budeme moci v kině Evald zhlédnout pozoruhodný rodinný film, připravili si pro nás pořadatelé krátký úvod o tvorbě režiséra Ulfa Malmrose.

Co: Severské filmové čtvrtky – Nejlepší léto

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 1. března 2018 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Ulf Malmros:

Bručounský hrobník Yngve Johansson si zakládá na pořádku a na disciplíně – u něj doma se vše musí řídit pevnými pravidly. Přesto je to právě on, kdo se má přes léto starat o dva sirotky, Anniku a Mårtena. Děti, jak se dá tušit, jeho život převrátí naruby a jdou tak daleko, že se starého mládence pokusí dát dohromady s krásnou učitelkou paní Svanströmovou…

Režie: Ulf Malmros

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací