58. Zlín Film Festival se zaměří na československé filmy pro děti a mládež

Na novém vizuálu pobíhají barvou polité opičky Pipi Punčochaté.
 
 
Letošní, 58. ročník Zlín Film Festivalu se pořádné vybarvil, a to doslova. Na novém vizuálu nalezneme dovádějící opičku Pipi Punčochaté s dalšími třemi kamarádkami. „Po skončení festivalu se Pipi vrátila na sever. Naše opice zůstala ve Zlíně úplně sama. Proto jsme ji přivolali sourozence, další tři opice. A ty hned začaly řádit. Při divokých hrách objevily kontejnery s barvami. Jistě, okamžitě se navzájem natřely. Takto probarvené opičky se společně sušily na plném slunci. Dovolujeme si věřit, že silná barevnost, krásné kresby opic v různých komediálních situacích – vzájemné komunikaci či hře – bude přijata diváky festivalu pozitivně,“ popisuje vizuál jeho autor Zdeněk Macháček ze studia 6.15.

Na co ale budeme chodit do kina? Festival se s ohledem na sté výročí Československa zaměří na československé filmy pro děti a mládež. Snímky nám budou servírovány prostřednictvím čtyř tematických sekcí. „Promítat budeme například kolekci dětských filmů a pohádek sestavenou hereckými a filmovými osobnostmi, doplněné jejich autentickými vzpomínkami,“ prozradila Markéta Pášmová. Jedna ze sekcí bude věnována mezinárodně proslulému scenáristovi, dramaturgovi FSB Barrandov a spisovateli Otu Hofmanovi, který by letos oslavil své 90. narozeniny.

K dalším překvapením bezesporu patří uvedení devíti nejúspěšnějších televizních seriálů pro děti a mládež či připomenutí fenoménu československé filmové hudby. Podíváme se i k našim sousedům, a to k těm na jihu. „Vložili jsme do programu malé rakouské okénko, protože naši sousedé slaví stejné výročí jako my, po staletí jsme s nimi sdíleli jeden stát,“ doplnila Markéta Pášmová.

Samozřejmostí a nedílnou součástí Zlín Film Festivalu je již tradiční přehlídka a následná dražba uměleckých filmových klapek. Tour s přibližně 140 originálními díly odstartuje 13. března 2018 v Mladé Boleslavi a svoje putování slavnostně zakončí v Kongresovém centru ve Zlíně, kde 27. května proběhne aukce. Klapky se během svého cestování podívají i do Evropského parlamentu v Bruselu.
 
Co: 58. Zlín Film Festivalu

Kdy: 25. května – 2. června 2018

Kde: Zlín

Podrobnosti: zlinfest.cz
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací