Filmové události #09/18: Blíží se devadesátý ročník Oscarů

Vrchol sezóny filmových ocenění je tu.
 
 
Populární M*A*S*H slaví výročí. Druhý díl Raubíře Ralfa má první ukázku. Brad Pitt a Leonardo DiCaprio v novém snímku Tarantina. Avengers: Infinity War posunuli datum premiéry. Olympijský film o Naganu.

#09/18

Tak zvaná „award season“ už se pomalu, ale jistě blíží do svého finále. V neděli 4. března proběhne slavnostní udílení cen Oscar. O sošky se utkají například snímky Tvář vody, Lady Bird, Nejtemnější hodina, Dunkerk či Akta: Pentagon: Skrytá válka. V hereckých kategoriích se pak střetnou Gary Oldman, Daniel Day-Lewis, Sally Hawkins, Saoirse Ronan, Allison Janney a další. Ceremoniálem pak po druhé v řadě provede ostřílený moderátor Jimmy Kimmel. Čeští diváci budou moci celé Oscary sledovat živě na České televizi od 2:00.

Olympiáda už sice skončila, ale to neznamená, že si nemůžeme připomenout některé slavné okamžiky. A to přesně se snaží The Nagano Tapes, snímek oficiálního olympijského kanálu, který dokumentuje slavné české hokejové vítězství na olympiádě v roce 1998. Film, který vznikl k 20. výročí výhry v Naganu, je k vidění na internetu zdarma.

Před třiceti pěti se vysílal poslední díl oblíbeného amerického seriálu M*A*S*H. Tvůrci českého dabingu, Petr Svoboda a Pavel Trávníček, se v rámci výročí o kultovním seriálu rozpovídali v pořadu Rozstřel. Mimo jiné prozradili, že české znění je jediné, které neobsahuje původní sitcomový smích doprovázející originální znění M*A*S*H. V současnosti mohou fanoušci sledovat reprízy na některých českých stanicích.

Raubíř Ralf a internet, pokračování úspěšného animáku, nabídl fanouškům konečně první trailer. Ralf se s kamarády vydává na výlet po internetu, při kterém hraje mobilní hry i brouzdá po sociálních sítích. V českých kinech má snímek premiéru 22. listopadu.

To, že Quentin Tarantino chystá nový film, není až zase takovou novinkou. Režisér však nově oznámil, že jeho devátý (a pravděpodobně poslední) počin nese název Once Upon a Time in Hollywood. Do snímku se kromě Leonarda DiCapria nově přidal i Brad Pitt. Podle autorů se příběh odehrává v Los Angeles v době vrcholu tzv. hippy Hollywoodu. DiCaprio ztvárňuje bývalou westernovou hvězdu Ricka Daltona a Pitt jeho kaskadérského dvojníka Cliffa Bootha. Děj se zaměřuje na nechvalně známou Manson Family. Snímek má plánovanou premiéru na 9. srpna, tedy 50. výročí dne, kdy Manson Family povraždili herečku Sharon Tate a další nevinné lidi.

Šťastná zpráva pro fanoušky Avengers! Producenti posunuli datum premiéry Avengers: Infinity War o týden. Snímek, ve kterém se objeví všichni oblíbení marvelovští superhrdinové, tak všude na světě vstoupí do kin už 27. dubna!

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací