Catherine Deneuve a Daniela Kolářová převezmou cenu Kristián na zahájení 25. Febiofestu

Jubilejní ročník zahájí dramatická komedie Večírek (The Party) uznávané britské režisérky Sally Potter.
 
 
Velký filmový svátek již ťuká na dveře. Jubilejní 25. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest bude slavnostně otevřen ve čtvrtek 15. března 2018 v pražském Obecním domě v Praze. Všichni pozvaní hosté nejen zhlédnou film Večírek (The Party) uznávané britské režisérky Sally Potter s hvězdným hereckým obsazením (Cillian Murphy, Emily Mortimer, Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson), ale stanou se svědkem slavnostního aktu předání Kristiána francouzské herečce Catherine Deneuve a české filmové legendě Daniele Kolářové. Toto filmové ocenění si v průběhu festivalu odnesou i režiséři Arnaud Desplechin a Leos Carax. „Jsme rádi, že můžeme ocenit tak významné filmové osobnosti a že si na náš festival udělaly čas ve svém nabitém programu,“ svěřil se ředitel festivalu Kamil Spáčil.


Tím ale výčet významných hostů nekončí. Již víte, že do Prahy přijede herec, scénárista a producent Mark Gatiss, který zde představí seriál Queers. Pozvání ale přijaly i další hvězdy, jako jsou režisér filmu Ismaelovy přízraky Arnaud Desplechin, herečky Daphné Patakia a Maryna Cayon ze snímku Djam, režisér Kornél Mundruczó a mnoho dalších.

S režisérem Arnaudem Desplechinem a filmovým tvůrcem Leosem Caraxem se budete moci setkat v rámci master class. První setkání proběhne v pondělí 19. března od 17:30 a druhé ve čtvrtek 22. března od 15:30 v kině Ponrepo.

Na hlavní tiskové konferenci byla udělena pamětní medaile jednomu z nejvýznamnějších českých herců, a to Jiřímu Kodetovi. Zlatou medaili převzali manželka Jiřího Kodeta paní Soňa Kodetová a jeho dcera Barbora Kodetová Šporclová s manželem Pavlem Šporclem. Stejná pocta byla v předchozích letech udělena Karlu Fialovi, Rudolfu Hrušínskému či Vladimíru Menšíkovi.

Závěr MFF Praha – Febiofest bude patřit americkému filmu Souboj pohlaví. Životopisnou sportovní komedii s Emmou Stone a Stevem Carellem přibližující nám souboj pohlaví dvou amerických tenisových jedniček budeme moci zhlédnout na závěrečném ceremoniálu 22. března 2018 v multikině CineStar Anděl.

Jak to vypadalo na hlavní tiskové konferenci k 25. ročníku MFF Praha – Febiofest vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Co: 25. Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest 

Kdy: 15. – 23. března 2018

Kde: Praha

Podrobnosti: febiofest.cz

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací