Recenze: Přání smrti / Death Wish

Zločincům životy bral, nevinné zachraňoval.
 
 
Chicago je město násilí a zločinu, a to ví i chirurg Paul Kersey, který se s tím dennodenně setkává na operačním sále pohotovosti. Postřelení civilisté, policisté i kriminálníci jsou jeho denní chleba. Mimo to je však Paul mírumilovný člověk s milující manželkou a dcerou. Všechno se však změní jednoho dne, kdy po brutálním útoku v jeho domě umírá jeho žena a dcera zůstává v kómatu. Paulovi se zhroutí život. Když navíc zjišťuje, že policie s tím není schopna nic udělat, protože podobných případů řeší neustále desítky, rozhodne se Paul vzít věci do svých rukou. Patřičně ozbrojen se vydává do ulic, aby učinil konec násilí, kterým je město sužováno. Chicago tak získává nového hrdinu a naději na lepší budoucnost.

Přání smrti je akční remake stejnojmenného snímku ze 70. let. Přání smrti je akční remake stejnojmenného snímku ze 70. let. Režie se tentokrát ujal Eli Roth a připravil si pro diváky více méně rozjetou podívanou. Přes to, že jde o předělávku klasiky, tak se Roth snažil do příběhu přidat něco svého a to fungovalo. Nejde sice o nic překotného, ale Roth pořád vytvořil solidní film, který na více jak hodinu a čtyřicet minut poměrně spolehlivě zabaví. Děj se sice ze začátku trochu vleče, ale když se dostane ke klíčovému momentu, kdy se z ústředního hrdiny konečně stává mstitel, je to uspokojující. Přeci jenom, kvůli tomu jsme do kina přišli, ne kvůli dojemným rodinným scénám, ale akci a řežbě. A to druhé dvě třetiny splňují.

Svoji úlohu splňuje i Bruce Willis coby hlavní hvězda kultovních snímků jako je Smrtonosná past nebo Šestý smysl je zpátky v akci! A i ve svých šedesáti letech dokazuje, že mu to pořád jde a je ve formě. Na jednu stranu podává kvalitní akční výkon, který baví, ale na druhé straně je jeho celkový herecký výkon spíše průměrný. Willis ve scénách spořádaného chirurga s obyčejnou všední rodinou působí poněkud zvláštně a nepřirozeně. Ovšem když se dostane k akci je to něco jiného a je znát, že mu to daleko více sedí. Pere se jako o život a na všechny strany střílí hlášky. V další roli se objevuje i Vincent D’Onofrio coby Willisův bratr. D’Onofrio je v současnosti herecky na vzestupu, objevuje se v čím dál tím více filmech, a ukazuje se jako talentovaný herec. Je proto trochu zklamání, že byl ve snímku poměrně „podvyužit“ a to je smutné. Jeho postava je čistě vedlejší a dějově by se bez ní film v zásadě v klidu obešel.

Tvůrcům se povedlo vytvořit velmi chytlavý soundtrack. Na hudebním doprovodu se podílel Ludwig Göransson, který složil skladby pro Creed nebo Black Panthera. Mimo to se ve filmu objevují i popové písně. Dohromady hudba dotváří celkovou atmosféru snímku, která je díky nim více rozjetá. Songy navíc potěší a naladí diváka do správné nálady.

Dohromady je Přání smrti průměrný akční film, který neurazí, ale ani nenadchne. Nutno podotknout, že nejde o typický akčňák, prolínají se tu i prvky dramatu a dějová linie celkově nese větší váhu než ta se střílením a honičkami. Co určitě potěší je nestárnoucí Bruce Willis, který zkrátka nezklame. Film nabízí i humornou stránku, kdy baví s originálními hláškami.
 
 

Zlato, ta kravata se ti k tomu fakt nehodí.


 
 

Cvičná střelba.


 
 

Koukej, to moje vtipný video s kočkou už má na Facebooku deset lajků.


 
 

65%

Přání smrti / Death Wish

Dohromady je Přání smrti průměrný akční film, který neurazí, ale ani nenadchne. Nutno podotknout, že nejde o typický akčňák, prolínají se tu i prvky dramatu a dějová linie celkově nese větší váhu než ta se střílením a honičkami. Co určitě potěší je nestárnoucí Bruce Willis, který zkrátka nezklame. Film nabízí i humornou stránku, kdy baví s originálními hláškami.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací