Film Bába z ledu si odnesl šest Českých lvů

České filmy roku 2017 si rozebraly nové sošky Českého lva.
 
 
V sobotu 10. března 2018 večer se všechny oči filmových fandů i profesionálů upíraly směr pražské Rudolfinum. Ve 20:00 hodin zde totiž odstartoval slavnostní ceremoniál, na kterém se udělovala prestižní ocenění Český lev.

Největším favoritem byl bezesporu snímek Bába z ledu, který se pyšnil celkem patnácti nominacemi. A své prvenství si uchoval i po vyhlášení, protože vybojoval sošky celkem v šesti kategoriích. Radovali se nejen herečky Zuzana Kronerová (hlavní role), Petra Špalková (vedlejší role) a herec Pavel Nový (hlavní role), ale i tvůrci Bohdan Sláma (režie, scénář) a producenti Pavel Strnad a Petr Oukropec, protože Bába z ledu se stala nejlepším filmem roku 2017. Již druhého Českého lva (první za film Masaryk) získal herec Oldřich Kaiser, tentokrát za svůj výkon ve filmu Po strništi bos.

Sošky si odnesly i televizní a studentské počiny. Nejlepším dramatickým televizním seriálem se stal Svět pod hlavou a Nejlepší televizní minisérií Spravedlnost. Cena Magnesia za nejlepší studentský film putovala do rukou slovenskému režisérovi a scénáristovi Michalovi Blaškovi za počin Atlantida, 2003. Vítěze všech kategorií naleznete v detailním přehledu.

 

Jak se vítězové radovali ze svých ocenění ihned po předání, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací