Tucet březnových knižních novinek od Albatros Media přinese lásku, dobrodružství i napětí

Lekce z dějin, autobiografie filmového Rockyho, oblíbený večerníček i další reedice Harryho Pottera.
 
 
Březen je měsícem, kdy se konečně začíná probouzet sluníčko a dává o sobě vědět jaro, které je příslibem nových dobrodružství. S nákladem nových příběhů se o slovo hlásí i mediální společnost Albatros Media a.s.. Začíst se budeme moci například do povídek o literárních záporácích od nejlepších YA autorů současnost S láskou tě nenávidím či do poetického příběhu Dívka, která četla v metru. Těšit se můžeme i na naditou dávku fantasy, a to na šestého Harryho Pottera a prince dvojí krve a třetí díl bestsellerové série Dvůr křídel a zmaru. Kapku romantiky a vášně v sobě skrývá Jedna noc 3: Odhalená. Dáváte-li přednost napětí, je pro vás jako dělaný thriller Přítelkyně. Pohádkové pohlazení poskytnou Káťa a Škubánek – Kreslené příběhy a Pohádky před spaním na tři, pět a osm minut. K jaru bezesporu patří i rozkvetlé stromy a louky, které se skrývají v publikaci Květinový rok. Uspokojeni budou i milovníci faktu. Pro ty menší jsou ideální Malované dějiny Evropy a pro ty odrostlejší autobiografie Sylvester Stallone: žít svůj sen. Mlsné jazýčky zaplesají nad Moderní indickou kuchařkou.

 

 

Harry Potter a princ dvojí krve

Autor: J. K. Rowlingová

Anotace:

„Šestá návštěva bradavické školy čar a kouzel“

Moc Lorda Voldemorta stále roste a smrtijedi působí spoušť ve světě mudlů i kouzelníků. Když Harry Potter objeví starou učebnici lektvarů patřící tajemnému princi dvojí krve, spoléhá na její kouzla i přes varování svých kamarádů. Profesor Brumbál poodhaluje Voldemortovu minulost a s Harryho pomocí se snaží odkrýt tajemství jeho nesmrtelnosti. Jenže zlo se dere k moci stále silněji, neštěstí se blíží a Bradavice už nikdy nebudou jako dřív.

Cena: 549 Kč

Žánr: fantasy

Počet stran: 720

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 05. 03. 2018

 

S láskou tě nenávidím

Autor: kolektiv

Anotace:

„Soubor třinácti povídek o literárních záporácích od nejlepších YA autorů současnosti.“

V této jedinečné antologii se spojilo třináct nejlepších autorů young adult literatury s třinácti vlivnými booktubery, aby společně sepsali příběhy z pohledu často nepochopených záporáků. Přesvědčí vás, že nic není černobílé. Dejte proto druhou šanci Sherlocku Holmesovi nebo Medúze a užijte si povídky Marissy Meyerové, Somana Chainaniho, Samanthy Shannonové, Victorie Swabové, Nicoly Yoonové a dalších.

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství, fantasy, povídky

Počet stran: 388

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 05. 03. 2018

Káťa a Škubánek – Kreslené příběhy

Autor: Josef Lamka

Anotace:

„První knižní vydání slavného seriálu o Kátě a Škubánkovi v komiksové verzi!“

Veselé příběhy holčičky Káti a jejího rozpustilého pejska Škubánka patří k nejoblíbenějším večerníčkům a těší se oblibě i v knižní podobě. Malí hrdinové se však objevili i v devatenácti kreslených příbězích, které vycházely na pokračování v časopisu Čtyřlístek v letech 1984 až 1992. Kompletní komiks vydáváme v Albatrosu poprvé knižně!

Cena: 229 Kč

Žánr: komiks, obrázková kniha, příběhy dětí

Počet stran: 128

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 05. 03. 2018

Sylvester Stallone: žít svůj sen

Autor: Sylvester Stallone

Anotace:

„Autobiografie filmového Rockyho spojuje životní příběh hollywoodské hvězdy i zábavnou fitness příručku“

Autobiografie Sylvestera Stalloneho, jednoho z nejlépe placených herců Hollywoodu, je upřímnou zpovědí akčního hrdiny a také motivační příručkou pro všechny fitness nadšence. Výjimečná kniha nabízí vhled do soukromí této filmové legendy, včetně životních pádů a vzestupů, ale i návod jak žít zdravě a osvojit si ty správné návyky v oblasti cvičení a zdravého stravování. Postavte se všem fitness zlozvykům po boku hollywoodské hvězdy!

Cena: 349 Kč

Žánr: životopis, osobnosti, sport

Počet stran: 224

Rozměry: 165×235 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 08. 03. 2018

Květinový rok

Autor: Pavel Taussig

Anotace:

„Kouzelné rostlinky uzdravují a potěší, ale neruší!“

Květiny patří k tomu nejkrásnějšímu, co příroda vytvořila. Rozmanitých, prostých i roztodivných druhů rostlin naleznete na lukách, v lesích i v zahrádkách nespočetně. Ponořte se s námi do jejich kouzla a prožijte květinový rok! Věřte, že pro úplný a celistvý zážitek stačí pro každý měsíc v roce jedna rostlinka, kouzelná bylinka! Květinový rok doplnil osvědčenými „dědkovskými radami“ a zajímavými postřehy ze světa filmu i literatury spisovatel Pavel Taussig.

Cena: 269 Kč

Žánr: encyklopedie živé přírody, zahrada

Počet stran: 128

Rozměry: 205×205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 08. 03. 2018

 

Dívka, která četla v metru

Autor: Christine Féret-Fleury

Anotace:

„Poetický příběh o kouzelné moci knih“

Juliette zbožňuje knihy a na cestu do práce si většinou nějakou přibalí do tašky. Se zaujetím pozoruje i lidi okolo, čtenáře v pařížském metru, které pravidelně potkává. Osudy na papíře jsou tak poutavé, zatímco její dny plynou v šedivém oparu! Jednou ráno se rozhodne udělat alespoň malý krok – vydá se do kanceláře jinou ulicí. A její život se navždycky změní. Mladá žena začne psát svůj vlastní příběh…

Cena: 249 Kč

Žánr: román

Počet stran: 192

Rozměry: 115×185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 8. 3. 2018

Přítelkyně

Autor: Michelle Francesová

Anotace:

„Návykový psychothriller odhaluje napjatý vztah mezi matkou, synem a jeho přítelkyní“

Laura má zdánlivě všechno, co si může přát. Úspěšnou kariéru, bohatého manžela a pohledného syna Daniela. Ten se jednoho dne seznámí s Cherry a bezhlavě se do ní zamiluje. Objevila se tahle okouzlující dívka v Danielově životě náhodou? Jaká tajemství skrývá? Aby Laura ochránila svůj vztah se synem, uchýlí se k nestoudné lži, která bude mít pro všechny nedozírné následky.

Cena: 349 Kč

Žánr: thriller

Počet stran: 432

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 15. 03. 2018

Pohádky před spaním na tři, pět a osm minut

Autor: Maren von Klitzing

Anotace:

„Vyberte si pohádku podle toho, kolik času na čtení máte!“

Jak dlouhé bude dnes čtení na dobrou noc? Záleží na tom, jak rychle se děti vykoupou a vyčistí si zoubky, ale i na tom, jak moc jsou unavení rodiče. Proto je fajn mít po ruce pohádky, které mají různou délku, a jejichž předčítání zabere právě tolik času, kolik potřebujete. Máte na čtení tři, pět nebo osm minut? Vyberte si jeden z různě dlouhých příběhů, ve kterých vystupují děti, zvířátka, kouzelníci, piráti či princezny a přečtěte ho až do konce!

Cena: 249 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 144

Rozměry: 165×232 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 15. 03. 2018

Malované dějiny Evropy

Ilustrace: Vít Haškovec, Ondřej Müller

Anotace:

„Dějiny Evropy hravě a komiksově – od pravěku až po současnost.“

80 komiksových příběhů barvitě líčí historické mezníky Evropy a volně navazuje na populární Obrázky z českých dějin a pověstí. Proč se zhroutila Římská říše? Kdy se pes stal nejlepším přítelem člověka? Nebo jak se z Evropy stala technická velmoc? Vydejte se na vzrušující cestu a poznejte důležité okamžiky evropského kontinentu, které utvářely náš dnešní svět. Malované dějiny Evropy vás přesvědčí, že historie může být pořádná zábava!

Cena: 299 Kč

Žánr: komiks, stručná historie

Počet stran: 200

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 19. 03. 2018

Moderní indická kuchařka

Autor: kolektiv

Anotace:

„Podlehněte kouzlu domácích indických jídel a zpestřete svůj jídelníček neobvyklými chuťovými zážitky.“

S pomocí Nitishi Patelové, uznávané šéfkuchařky indického původu, můžete orientální kuchyňská kouzla zvládnout i vy. Nitishiny recepty vycházejí z tradičních indických receptur, ale jsou uzpůsobeny moderním způsobům přípravy, takže i bez speciálních postupů dosáhnete lahodných výsledků. Nechte se zlákat grilovanými různorodými kari, grilovanými jehněčími kotletami, pálivým vindaloo, mughalským kuřetem na šafránu, pečenými masala bramborami nebo slaďoučkou panna cottou s čajem Darjeeling.

Cena: 490 Kč

Žánr: moderní kuchařky

Počet stran: 160

Rozměry: 190×235 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 19. 03. 2018

Jedna noc 3: Odhalená

Autor: Jodi Ellen Malpasová

Anotace:

„Život bez tajemství a vášeň bez konce…“

V posledním dílu trilogie Jedna noc doznává milostný vztah Livy a Millera ohromujícího vyvrcholení. Miller udělá cokoli, aby Livy zajistil bezpečí. Ale jeho temná minulost není tím jediným, co ohrožuje jejich společnou budoucnost. I její rodinné tajemství vychyluje jejich milenecký život z rovnováhy. Livy nad svým životem ztrácí kontrolu a poznává utrpení všudypřítomné lásky i smrtící posedlosti, která by je mohla oba zničit.

 

Cena: 399 Kč

Žánr: čtení pro ženy, romantika, love story

Počet stran: 456

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 22. 03. 2018

Dvůr křídel a zmaru

Autor: Sarah J. Maasová

Anotace:

„Třetí díl bestsellerové YA fantasy série Dvůr trnů a růží.“

Feyre se vrací zpátky na Jarní dvůr, aby získala informace o Tamlinově armádě a odhalila plán krále, který hodlá království Prythian napadnout a zničit. K tomu všemu musí předstírat lásku k muži, kterého ve skutečnosti ze srdce nenávidí. Její život tak visí na vlásku a nemůže si dovolit udělat jedinou chybu, jinak to bude stát život nejen ji, ale způsobí zkázu celého království.
Získaná ocenění:Goodreads Choice Awards, 2017, vítěz v kategorii Young Adult Fantasy

Cena: 399 Kč

Žánr: dobrodružství, fantasy, dobrodružství

Počet stran: 720

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 26. 03. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací