Zahájení 25. Febiofestu si nenechali ujít Mark Gatiss, Charles Aznavour, Daniela Kolářová, Jiřina Bohdalová a další

Hosté se prošli po červeném koberci směr filmová zábava.
 
 
Velká kulturní událost se opět po roce vrátila do Prahy, ve čtvrtek 15. března odstartoval jubilejní 25. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest. Před pražským Obecním domem se rozvinul červený koberec, aby se všichni pozvaní hosté mohli zúčastnit slavnostního zahájení v tamní Smetanově síni.

První významnou osobností, která vystoupila z přistaveného vozu, byla česká herečka Jiřina Bohdalová. Následovali ji Klára Issová, modelka Andrea Verešová, Radka Pavlovčinová, Zdeněk Podhůrský, moderátor a hlasatel Alexander Hemala, režisér Jan Hřebejk, Kristýna Leichtová s kamarádkami, Vendula Pizingerová s holčičkami, které se léčily s onkologickým onemocněním, moderátorka večera Jolana Voldánová, Barbora Kodetová s manželem Pavlem Šporclem jejíž tatínek byl oceněn zlatou pamětní medailí a mnozí další. Pozvání přijali i bývalí programoví ředitelé Febiofestu Hana Cielová a Štefan Uhrík. Před fotostěnou nám zamával i prezident MFF Praha – Febiofest Fero Fenič.

Nechyběla ani zahraniční hvězda, britský herec, scenárista, spisovatel a komik Mark Gatiss, který na festival přijel se seriálem Queers. Pozornost všech se upírala i na francouzsko-arménského šansoniéra, herce a skladatele Charlese Aznavoura a českou herečku Danielu Kolářovou, kteří během večera převzali Kristiána za celoživotní přínos kinematografii. Poté se promítal otevírací film, britská dramatická komedie Večírek (The Party).

 

 

Jak to na slavnostním zahájení vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací