3. ročník MFF CINEMA MUNDI v Brně je v plném proudu

[singlepic id=1809 w=120 h=120 float=left] MFF CINEMA MUNDI přinesl do Brna jaro a desítky filmů z celého světa.

 

Úderem středeční 17. hodiny byl oficiálně zahájen velmi populární Mezinárodní filmový festival CINEMA MUNDI. Již potřetí se všichni fanoušci světové kinematografie sjeli do Brna, aby zde po celý týden obdivovali filmařské umění mnoha národností.

Ředitel festivalu Josef Čadík se podělil se všemi přítomnými na Náměstí Svobody s pocitem radosti, že započal již třetí ročník CINEMA MUNDI, který je věnován Miloši Formanovi k jeho 80. narozeninám. Právě jeho film Amadeus slavnostně festival otevírá. Čadík též prozradil plány do budoucna. Bude usilovat, aby se nadcházející ročník nesl pod záštitou „dua Svěráků“. Jestliže svým slovům dostojí, máme se opravdu na co těšit. Dramaturg Lukáš Skoupa vyjádřil svoji hrdost nad bohatou nabídkou filmů.

[singlepic id=1849 w=320 h=240 float=center]

Politickou sféru zastupovali náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Václav Božek a náměstek primátora města Brna Oliver Pospíšil, který na pódiu žertoval: Město Brno usoudilo, že finance nejsou všechno a tak letos poslalo místo peněz mne.“ Později v jednom ze sálů multikina Cinema City Velký Špalíček přiznal, že je velkým filmovým fanouškem a televizním maniakem v latentní fázi vývoje.

[singlepic id=1850 w=320 h=240 float=center]

Hlavními hvězdami jak na Náměstí Svobody, tak v srdci Velkého Špalíčku se stal patron festivalu Bolek Polívka, který udělil již potřetí festivalu zelenou a makedonský režisér Vladimir Blaževski. Polívka se těsně před promítáním VIP projekce Železná Lady svěřil s omylem, který nastal po seznámení s názvem snímku. „Myslel jsem, že to je film o Věře Chytilové, a že ho natočila Třeštíková“, pronesl Polívka. Vladimír Blaževski naopak upozornil na důležitost filmových festivalů. Jeho cílem je prostřednictvím filmové tvorby s divákem komunikovat a hlavně se dostat k jeho srdci. 

[singlepic id=1852 w=320 h=240 float=center]

Nyní je již Mezinárodní festival Cinema Mundi v plném proudu a filmoví nadšenci proudí z jednoho kinosálu do druhého. Nenechte si plejádu snímků od Argentiny až po Vietnam utéci a zajděte si na filmy, které jen tak v kinech neuvidíte.

Podrobnosti a program MFF Cinema Mundi naleznete na www.cinemamundi.info.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací