Recenze: Králíček Petr / Peter Rabbit

Veselá pohádka pro celou rodinu s příjemným obsazením.
 
 
Králíček Petr se ničeho nezalekne: se stejným klidem provokuje lišku i řádí v zeleninové zahrádce starého pana McGregora (Sam Neill k nepoznání). Petr a jeho tři sestry osiřely právě kvůli němu. Jednoho dne mrzutý děda zemře a zvířátka se musí postavit novému nepříteli, dědici domu, který má mnohem více elánu a energie. Thomas McGregor (Domhnall Gleeson) se se svým vzdáleným strýčkem neznal, ale odpor k živočichům, kteří kradou úrodu ze zahrádky, mají rozhodně společný. A protože tento zhýčkaný Londýňan zrovna přišel o práci, je mu celkem jedno, kolik času na venkově stráví. To pro králíky ani ostatní zvířátka není dobrá zpráva, a tak začne nemilosrdná zeleninová válka.

Králíci uspořádají u pořádkem posedlého přistěhovalce pořádnou zvířecí párty.Naštěstí se na scéně objeví sousedka se srdcem ze zlata Bea (Rose Byrne), která naopak miluje všechno živé. S podivínským Thomasem se začne sbližovat a doufejme, že jeho srdce nakonec obměkčí. Do té doby si ale budou zvířátka s nevítaným vetřelcem pořádně znepříjemňovat životy, u čehož se děti dosyta nasmějí. Králíci uspořádají u pořádkem posedlého přistěhovalce pořádnou zvířecí párty, po domě mu nastraží nejrůznější pasti, dojde i na boj tváří v tvář.

Mladý McGregor ale není typickým černobílým záporákem, i když zvířátka zpočátku nemusí, není skrz naskrz zlý člověk. A také hlavní chlupatý hrdina není stoprocentní sympaťák, protože nebere ohledy na druhé. Potřebuje lekci, aby nebyl stále tak nezodpovědný a sebestředný. Gleeson předvádí komediální talent, se kterým dokáže občas zastínit i roztomilého zvířecího hrdinu. Jeho seriózní projev funguje ve všech scénách, kdy ho čtyřnozí nepřátelé zesměšňují.

S krásně ilustrovanými knihami o dobrodružstvích králíčků od Beatrix Potter vyrůstaly generace Britů. Proto jim moderní kabátek klasické pohádky nemusí být zrovna po chuti. S tím se ale čeští diváci trápit nemusí a film budou brát prostě takový, jaký je. Počítačem oživení králíci namísto klasické animace u nás nikoho nepobouří. Bea je navíc poctou Beatrix Potter, protože i ona byla vášnivou ochránkyní přírody.

První scéna ptáčků, kteří synchronizovaně létají za zpěvu sladké písně, nás může vyděsit: tohle vypadá na pořádně kýčovitou pohádku. Během pár vteřin tyhle ptáčky ale smete zvířecí honička a my si můžeme oddychnout. Tento film má humor, nadhled, nějakou tu dávku překvapení a příjemné obsazení. Bavit se tak nemusí jen ratolesti, ale klidně i jejich rodiče, přestože jde stále o naivní, ale milou a vtipnou podívanou.
 
 

Podíváme se do kuchařky, jakou úpravu králíka doporučuje.


 
 

Ani liják ztřeštěné partě náladu nezkazí.


 
 

Navzdory globálnímu oteplování se králíci začali oblékat.


 
 

75%

Králíček Petr / Peter Rabbit

První scéna ptáčků, kteří synchronizovaně létají za zpěvu sladké písně, nás může vyděsit: tohle vypadá na pořádně kýčovitou pohádku. Během pár vteřin tyhle ptáčky ale smete zvířecí honička a my si můžeme oddychnout. Tento film má humor, nadhled, nějakou tu dávku překvapení a příjemné obsazení. Bavit se tak nemusí jen ratolesti, ale klidně i jejich rodiče, přestože jde stále o naivní, ale milou a vtipnou podívanou.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací