Recenze: Pacific Rim: Povstání / Pacific Rim: Uprising

Pacific Rim s padesátiprocentní slevou.
 
 
Před pěti lety, během parného léta, vtrhla do kin akční podívaná Pacific Rim – Útok na Zemi. Režisér Guillermo del Toro nám sliboval nezapomenutelný souboj lidstva s obřími příšerami, které k nám pronikly skrz hlubokou trhlinu. Souboj na život a na smrt s monstry z vesmíru Kaiju a lidskými hrdiny (Charlie Hunnam, Idris Elba či Rinko Kikuči), se sice konal, ale nebylo na něho moc dobře vidět díky nepřízni počasí a nočním hodinám. Bude to tentokrát lepší? Nabídne Pacific Rim: Povstání nezapomenutelnou akci, příběh a hrdiny?

Druhé kolo Kaiju versus Jaegeři se muselo obejít bez režisérského vedení Guillerma del Tora.Druhé kolo Kaiju versus Jaegeři se muselo obejít bez režisérského vedení Guillerma del Tora, který dal přednost oscarové Tváři vody a spokojil se „pouze“ s rolí producenta. Na uvolněné režisérské křeslo usedl Steven S. DeKnight, který se do této doby zaměřoval na seriálovou tvorbu (Daredevil či Smallville).

Děj Povstání se odehrává několik let poté, kdy lidstvo vyhrálo boj o planetu Zemi a vypořádalo se s útoky Kaiju. Některá města se z tragédie víceméně úspěšně vzpamatovala. Najdou se ale i opuštěné oblasti plné koster obřích Kaiju, které ovládají gangy. V těchto místech žije i Jake Pentecost (John Boyega), syn hrdinného Stackera Pentecosty (Idris Elba). Jake žije v ilegalitě a za hranicí zákona a zahazuje svůj talent zděděný po otci. Při jedné z protizákonných akcí se potká s patnáctiletou Amarou (Cailee Spaeny), která dokázala opravit a k životu přivést k likvidaci určeného Jaegera. Netrvá dlouho, oba jsou zatčeni a odvedeni do výcvikového tábora. I přes vyhranou válku totiž pokračuje příprava nových pilotů, kdyby na lidi opět zaútočila nebezpečná monstra.

Pacific Rim: Povstání se může pochlubit třemi pozitivy. Jedním z nich je propojení s prvním dílem prostřednictvím postav. Vrací se Mako Mori (Rinko Kikuchi) či robot Gipsy Avenger. Nechybí ani zábavné duo Dr. Hermann Gottlieb (Burn Gorman) a Dr. Newton Geiszler (Charlie Day). Druhým kladem je počasí. Konečně na ty souboje uvidíme. A třetím je využití poměrně solidní fantasie při tvorbě Jaegerů. Máme tu eleganci, hrubou sílu, pestré barvičky, dechberoucí velikost, ale i drobnost a mrštnost.

Kdyby byly celým tahákem filmu roboti a souboje mezi nimi. Dalo by se říci, že je vše, s přivřenýma očima, v pořádku a film relativně splňuje náplň jednoduchého akčního blockbusteru. Ale Pacific Rim je o souboji Kaiju versus Jaegeři. Na to si tvůrci vzpomněli asi po devadesáti minutách, kdy se objeví náznak prvního monstra. Což není úplně v pořádku.

I když nám příběh naservíruje několik překvapení, nezakryje to pachuť z toho, že je toto pokračování zbytečné, a hlavně úplně o něčem jiném. A především, Kaiju tu hrají druhé housle, a to je převeliká škoda, když nám konečně přestalo pršet a na obloze vykouklo sluníčko.

Akční sci-fi Pacific Rim: Povstání slibuje něco, co ve výsledku nesplní. Snímek působí jako kříženec Iron Mana se Strážci vesmíru vařící z vody. Zaměříme-li se ale čistě na akční scény, ať už v nich měří síly kdokoliv s kýmkoliv, musí se ocenit kreativita tvůrců a fakt, že se tentokrát neskrývají za déšť a roušku noci.
 
 

Trend neustálého omlazování pokračuje. Nebojte se ničeho a vložte svůj život do dětských rukou.


 
 

Je lepší ovládat Sílu nebo obřího robota?


 
 

Řekni to mé ruce.


 
 

60%

Pacific Rim: Povstání / Pacific Rim: Uprising

Akční sci-fi Pacific Rim: Povstání slibuje něco, co ve výsledku nesplní. Snímek působí jako kříženec Iron Mana se Strážci vesmíru vařící z vody. Zaměříme-li se ale čistě na akční scény, ať už v nich měří síly kdokoliv s kýmkoliv, musí se ocenit kreativita tvůrců a fakt, že se tentokrát neskrývají za déšť a roušku noci.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací