Recenze: Den co den / Every day

Moje srdce patří každý den jinému člověku.
 
 
A je typický teenager, až na pár detailů. Neví odkud pochází, kdo jsou jeho rodiče, a navíc vypadá každý den jinak. Probouzí se totiž do těl svých vrstevníků, aby strávil jeden den předstíráním, že je oni. Snaží se pro ně nic nepokazit, snad až do té chvíle, kdy se probudí v těle Justina a zamiluje se do jeho přítelkyně Rhiannon (Angourie Rice). přitahuje Rhiannon jako magnet, proto se rozhodne ji v novém těle každý den vyhledat. Může ale takový vztah fungovat?

Nadšeně si spolu dovádějí, za zvuků líbivé hudby a neustálého smíchu se propracovávají k řešení jejich problému do budoucnosti.Snímek naskýtá nepochybně ušlechtilý záměr. Mladá, hezká dívka se zamiluje v podstatě do duše obývající každým dnem jinou tělesnou schránku. Nadšeně si spolu dovádějí, za zvuků líbivé hudby a neustálého smíchu se propracovávají k řešení jejich problému do budoucnosti. Dívka nechodí do školy, místo toho vyhledává svého partnera. Ten má ve svých sedmnácti letech první sobeckou myšlenku a vyzkouší zůstat v jednom těle delší dobu. To se mu povede, ale nakonec ho stejně dožene svědomí a vrátí se ke svému altruismu.

Snad do kinosálu divák vstupuje s nízkým očekáváním, ale ani těm snímek nedostojí. Začne slibně, vypadá chvíli napínavě, ale už po deseti minutách a několika trapných vtípcích víme své. Režisérovi Michaelu Sucsymu se povedlo natočit opravdu neobyčejnou nudu založenou na knižní předloze Davida Levithana.

Asi trochu čekáme, že když film nebude geniální a ani nebude mít hlubokou myšlenku, bude založen alespoň na neutuchajících představách mladistvých. Tedy na přitažlivých vtipných jedincích, kteří prožijí nezdolnou romantiku, následně se pohádají, pak se dají zase dohromady a žijí navěky šťastně. Přeloženo tak, že nenáročný divák odchází ze sálu spokojen. Viděl to, na co přišel.

To Den co den takhle nevypadá a byla by urážka ho srovnávat s populárními filmy typu 10 důvodů, proč tě nenávidím nebo dokonce Rande s hvězdou, někdejším hitem Disney Channelu. Angourie Rice v hlavní roli nepředvede nic ohromujícího, působí dojmem mladé a hloupé naivky. A jinou roli ani nelze hodnotit, snímek totiž nenabídne žádné zajímavé vedlejší postavy, všichni okolo Rice prostě jen JSOU.

Den co den je romantický film pro puberťáky a tudíž musí být jako takový i hodnocen. I tak ale ve srovnání se snímky například Disney Channelu, které jsou na podobné mentální úrovni, vychází naprázdno. Není na něm nic zajímavého, snad až na pokus o koncept „můžu se zamilovat do kohokoliv, na těle nezáleží“. Ani teenageři jakožto cílová skupina si nepřijdou na své. Hlavní postava je nudná, mezi ní a chameleonem v druhém těle nevznikne žádná jiskra, nedostane se nám ani vtipu nebo vedlejší zápletky. Musíme proto počítat s tím, že tato hodina a půl strávená okusováním si nehtů a zavíráním očí nad trapností snímku, se dá prožít i lépe. Třeba u jiného filmu.
 
 

Máš na čele beďara.

 
 

Běháme a tváříme se velmi šťastně.


 
 

Takže ty máš rád čínské knedlíčky.


 
 

30%

Den co den / Every day

Den co den je romantický film pro puberťáky a tudíž musí být jako takový i hodnocen. I tak ale ve srovnání se snímky například Disney Channelu, které jsou na podobné mentální úrovni, vychází naprázdno. Není na něm nic zajímavého, snad až na pokus o koncept "můžu se zamilovat do kohokoliv, na těle nezáleží". Ani teenageři jakožto cílová skupina si nepřijdou na své. Hlavní postava je nudná, mezi ní a chameleonem v druhém těle nevznikne žádná jiskra, nedostane se nám ani vtipu nebo vedlejší zápletky. Musíme proto počítat s tím, že tato hodina a půl strávená okusováním si nehtů a zavíráním očí nad trapností snímku, se dá prožít i lépe. Třeba u jiného filmu.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací