Filmové události #14/18: Johnny English je zpátky, první ukázka i k novému počinu Terryho Gilliama

Co nového, kromě trailerů přinesl uplynulý týden?
 
 
Solo bude mít oficiální premiéru na festivalu v Cannes. Nový seriál na Stream.cz. Kenneth Branagh ve vlastní produkci románu Gentleman v Moskvě. Filmové klapky v Divadle Hybernia. Stanice CW obnovila všechny svoje pořady. Letní filmová škola se zaměří na Voskovce.

#14/18

Slavný britský tajný agent se vrátil. A ne, není řeč o Jamesu Bondovi. Zpátky je Johnny English a sním i jeho představitel Rowan Atkinson. Třetí pokračování oblíbené filmové série nese název Johnny English znovu zasahuje. Už postarší Johnny je nečekaně po dlouhé době opět povolán do akce a začínají se dít věci. Zkrátka to bude jízda. Na tuto vtipnou parodii na všechno špionážní se můžeme těšit koncem října letošního roku.

Druhý trailer z minulého týdne se váže k populární knižní postavě. Jedná se o snímek The Man Who Killed Don Quixote režiséra Terryho Gilliama. V tomto sci-fi se ocitá muž z 21. století v 17. století, kde potkává Dona Quijota, který si ho splete se Sancho Panzou. Ve filmu se objeví herci Adam Driver, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgård či Jonathan Pryce a další. Jedná se o již druhé Gilliamovo dílo věnující Don Quijotovi, kdy bude mít premiéru, zatím není známo.

Literární předlohou se inspiroval i Kenneth Branagh. Ten chystá nový seriál na motivy knihy Gentleman v Moskvě spisovatele Amora Towlese. Branagh bude pořad jak produkovat, tak si v něm zahraje hlavní roli. Více podrobností o projektu prozatím nebylo odhaleno.

Další novinky ze světa televize přinesl americký kanál CW. Ten v průběhu týdne fanouškům oznámil, že obnovil všechny svoje pořady pro další sezóny. Můžeme se tak těšit na další řady seriálů jako Lovci duchů, Riverdale, Jane the Virgin, či superhrdinové The Flash, Arrow, Supergirl a Legends of Tomorrow a mnohé další pořady.

Nový seriál nabízí i česká internetová stanice Stream.cz. Ta uvede Kadeřnictví, komedii z prostředí kadeřnického salónu, kde hlavní hybnou silou jsou ženy z několika generací. Objeví se zde herečky Jana Krausová, Veronika Gajerová, Nela Boudová, Jana Stryková, Patricie Solaříková, Jana Bernášková či Natálie Holíková. Tato novinka se bude na Stream.cz vysílat od května, čtyřikrát týdně od pondělí do čtvrtka.

Solo: A Star Wars Story bude mít premiéru na francouzském filmovém festivalu v Cannes. Zde mívaly premiéry i ostatní díly hvězdné série. V českých kinech má snímek chystanou premiéru na 24. května.

Letní filmová škola Uherské Hradiště se letos zaměří na tvorbu slavného českého filmaře a jeden ze směrů současné artové kinematografie, a to na Jiřího Voskovce a tzv. „řeckou divnou vlnu“. 44. ročník proběhne od 27. července do 5. srpna 2018.

Slavné zlínské filmové klapky jsou od minulého týdne k vidění v pražském Divadle Hybernia. Na speciálních klapkách jsou ztvárněna unikátní umělecká díla předních českých výtvarníků. Letošní kolekci, která je již po jednadvacáté součástí Zlínského filmové festivalu, tvoří 146 originálních děl. Výstava bude v Praze do 19. dubna 2018, pak se přesouvá do Evropského parlamentu v Brusselu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací