V muzikálové show Shrek zazpívají a zatančí Radka Pavlovčinová, Ivana Jirešová, Jiří Zonyga, Ondřej Bábor a další

„Baví Tě svět? Tak neřeš věk! Přijíždí Shrek!“
 
 
 
Kdo by neznal animovanou pohádku Shrek, která do kin po celém světe vtrhla roku 2001. Od té doby se film s oblíbeným zeleným hrdinou dočkal mnoha pokračování. A nejen jich. Před deseti lety byl Shrek uveden na newyorských divadelních prknech v podobě výpravného muzikálu a na Broadway sklízel obrovské úspěchy. Po zastávkách v Londýně, Madridu či Buenos Aires doputovala show i k nám. Překladu se chopil Martin Farhner a režie Roman Štolpa.


„Muzikál Shrek je moje srdeční záležitost. Téměř rok a půl přípravných prací, mravenčího hledání nejlepšího obsazení, společného cizelování českého překladu textu písní atd. Je to krásné zpívání, silná hudba, sborové písně, spoustu pohádkových postav a úžasný příběh. Prostě americký muzikál se vším všudy. V dubnu českého Shreka představíme lidem a všichni věříme tomu, že to bude opravdu událost,“ svěřil se Štolpa. Ten navíc prozradil, že je v překladu zahrnuto mnoho milých a vtipných narážek na české muzikálové hity a filmy.

Na tiskové konferenci se představoval nejen samotný muzikál, ale i kostýmy a zpěváci. V roli zlobra Shreka uslyšíme, ale i uvidíme Jiřího Zonygu. Zpěvák s velkoryse vycpaným bříškem bude ovšem i tančit a stepovat. Nejen jako krásná Fiona, ale i zelená zlobryně se představí Ivana Jirešová a Radka Pavlovčinová. Dračice se chopila Hanka Křížková. Nelehké role Lorda Farquaada se s odvahou zhostil Ondřej Bábor. Mladý zpěvák totiž musel oplývat nejen pěveckými schopnostmi, ale i odolnými koleny a šlachami, protože jako Farquaad odtančí celý svůj výstup na kolenou. Chybět samozřejmě nesmí ani Oslík. „Oslík je pro mě velikánskou výzvou, hlavně pro to, že je neskutečně ukecaný a vše řeší opravdu jedinečným způsobem. Uvidíme, jestli to zvládnu v padesáti stupňovém horku, jelikož můj kostým je sice překrásný, ale pěkně izolovaný. Bude to pro mě trošku bikram yoga,“ řekl o své roli Lukáš Ondruš.

 

 

Jak to na tiskové konferenci plné překrásných kostýmů a masek vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací