Dubnové knižní novinky od Albatros Media nás naladí na cestování i pohádková dobrodružství

Velké finále Harryho Pottera, nová Kráska a zvíře i klasická Popelka, výlety u nás i do zahraničí či děsivý příběh inspirovaný skutečnou událostí.
 
 
V dubnu nás mediální společnost Albatros Media a.s. vezme nejen za dobrodružstvím, ale i do pohádky a na kouzelná místa u nás a v zahraničí. Těšit se můžeme hned na dvě finále, a to Harry Potter a relikvie smrtiTemná krása, kde se dozvíme, co čeká na Liu – První dceru Morrifhanu. Na pulty knihkupectví se vydá i nové revidované vydání legendárního Arkádského cyklu s ilustracemi Martina Zhoufa Měsíc mého života. Jaro je ideálním časem pro cestování, nechte se inspirovat tuzemským průvodcem České klenoty UNESCO a zahraničním průvodcem Neapol, Ischia, Pompeje, Sorrento s mapou National Geographic. Navštívit budete moci i neobyčejné muzeum rostlin prostřednictvím obrázkové encyklopedie Botanicum. Cestování v sobě skrývá i děsivé příběhy. Psychologický román Temná kapitola nám přiblíží příběh inspirovaný skutečnými událostmi, který nám nedá spát. Chybět nebudou ani pohádky. Ti nejmenší ocení prostorové leporelo s klasickou Popelkou. Pro ty starší je tu Krutá krása, která nám servíruje Krásku a zvíře v novém podání. Další neuvěřitelná dobrodružství nabízí hned dvě knihy, a to komiks Disney – Život a doba Skrblíka McKváka a Wonder Woman: Válkonoška, jenž je první knihou série o mládí komiksových superhrdinů. Začíst se budeme moci i do pokračování fantasy série Šest vran, a to druhého dílu s názvem Prohnilé město.

 

 

Harry Potter a relikvie smrti

Autor: J. K. Rowlingová

Anotace:

„Nelítostný boj dobra se zlem vrcholí! Závěrečný díl potterovské série v novém vydání.“

Věrní kamarádi Harry, Ron a Hermiona do posledního ročníku bradavické školy nenastoupí. Musí splnit nelehký úkol, který moudrý ředitel školy Albus Brumbál již nemůže dokončit. Společně se vydávají hledat tajemné viteály, do kterých Pán zla roztříštil svou duši. Zničení viteálů je tak jedinou šancí, jak nad ním zvítězit. Na trojici kamarádů číhají na cestě nebezpečné nástrahy, ale ani v těch nejtemnějších úkrytech neztrácejí podporu svých přátel.

Cena: 549 Kč

Žánr: fantasy pro děti

Počet stran: 792

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 02. 04. 2018

Měsíc mého života

Autor: Ondřej Neff

Anotace:

„Nové revidované vydání legendárního Arkádského cyklu s ilustracemi Martina Zhoufa“

Román Měsíc mého života je dramatický „hard SF“ příběh z měsíční těžební základny. Autor zde vykresluje společnost, která bude stejně třídně, politicky a nábožensky rozdělená, jako byla na Zemi; lidstvo se ani v budoucnosti, ani přesunem na jiné kosmické těleso nezbaví svých věčných předsudků a nectností. Autor navíc spekuluje o tom, jaké nové problémy mohou lidskou civilizaci v budoucnu potkat. Pro současné vydání je autor nově přehlédl a upravil.

Cena: 249 Kč

Žánr: román, sci-fi, česká próza

Počet stran: 248

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 09. 04. 2018

 

Krutá krása

Ilustrace: Rosamund Hodgeová

Anotace:

„Převyprávění klasické pohádky Kráska a zvíře.“

Již od narození byla Nyx zaslíbená krutému vládci svého království. A také už od narození trénovala, jak ho zabít. V den svých sedmnáctých narozenin odchází do paláce, aby se provdala za netvora. A má jasný plán, zabít ho a ukončit jeho devět set let trvající vládu. Ovšem panovník ji od samého začátku překvapuje a přitahuje a jeho sídlo není tím pochmurným místem, o kterém jí rodiče vyprávěli. Ovšem aby zůstala loajální své rodině, stejně ho musí zabít! Anebo ne?

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství, romantika, love story, fantasy pro děti

Počet stran: 256

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 09. 04. 2018

Temná krása

Autor: Mary E. Pearsonová

Anotace:

„Závěrečný díl úspěšné trilogie Falešný polibek“

Lia sice přežila zajetí ve Vendě, ale teď se musí vypořádat s ještě větším problémem. Hrozí totiž, že dojde ke zničení jejího království. A pouze ona to může zastavit. Lia se tak musí stát tou, kterou nikdy nechtěla být – První dcerou Morrighanu. Musí se vypořádat se zrádci, překonat nepředstavitelné překážky a konečně přijmout to, kým je. Protože osud všech království závisí jen a jen na ní.

Cena: 369 Kč

Žánr: dobrodružství, romantika, love story, fantasy pro děti

Počet stran: 512

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 09. 04. 2018

Popelka

Autor: Vojtěch Kubašta

Anotace:

„Zamilujte si znovu klasický pohádkový příběh! Oblíbené prostorové leporelo od významného českého výtvarníka.“

Žila jedna krásná dívka, která měla jen tatínka, marnivé nevlastní sestry a zlou macechu. Ale že měla dobré srdce a pro každé zvířátko něco k snědku, kouzelná víla se jí odměnila. Z děvčete s tvářemi umouněnými od popela se stala po tři večery princezna. Přečtěte si klasickou pohádku o Popelce, tentokrát v prostorovém provedení slavného českého výtvarníka Vojtěcha Kubašty, s jehož knihami vyrůstaly celé generace dětí.

Cena: 249 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 12

Rozměry: 253×193 mm

Nakladatelstvi: B4U Publishing

Datum vydání: 16. 04. 2018

 

České klenoty UNESCO

Autor: Jozef Petro

Anotace:

„Dokážete vyjmenovat všechny české památky, které jsou zapsány na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO?“

Objevte skryté kouzlo nádherných českých památek, které jsou natolik cenné, že byly zapsány na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, aby se uchovaly dalším generacím. Navštivte místa, která jsou jednou provždy spojena s českou historií a kulturou. Nechte se navnadit jedinečnými přírodními krásami. Seznamte se s českými nehmotnými památkami na seznamu UNESCO. Kniha vám mimoto nabízí i tipy na výlety za neméně krásnými a zajímavými památkami, které usilují o zápis na seznam UNESCO.

Cena: 349 Kč

Žánr: tuzemské průvodce

Počet stran: 152

Rozměry: 182×248 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 16. 04. 2018

Disney – Život a doba Skrblíka McKváka

Autor: Walt Disney, Don Rosa

Anotace:

„Neuvěřitelné příběhy Skrblíka McKváka z doby, než se stal nejbohatším kačerem na světě!“

Život a doba Skrblíka McKváka je souborem dvanácti příběhů, které mapují celoživotní příhody nejbohatšího kačera na světě, jak jej barvitě vykreslil podle svých představ známý interpret disneyovského světa Don Rosa. Vydejte se po Skrblíkových šlépějích ze skotského Glasgow a Vysočiny přes prérie i řeky tehdy divoké Ameriky, Klondike, jižní Afriku i Austrálii, poznejte jeho rodinu a těšte se ze všech neuvěřitelných dobrodružství, jež zažil!

Cena: 399 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 264

Rozměry: 160×244 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 16. 04. 2018

Botanicum

Autor: Jenny Broomová

Anotace:

„Neobyčejné muzeum rostlin, které má otevřeno 365 dní v roce“

Vítejte v Botanicu, jediném muzeu, které má otevřeno, kdykoliv se vám zachce. Vystavuje ty nejkrásnější, nejexotičtější a nejpodivnější rostliny, které ohromí každého čtenáře. Prozkoumáte titěrné řasy, rozmanitě zabarvené houby, lišejníky i velkolepé masožravky. Navíc se dozvíte, jak se rostliny s ubíhajícím časem vyvíjely a jak moc se musely přizpůsobit, aby vůbec přežily. Račte vstoupit, království rostlin se vám otevírá v celé své kráse!

Cena: 499 Kč

Žánr: obrázková kniha, encyklopedie

Počet stran: 112

Rozměry: 272×370 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 16. 04. 2018

Neapol, Ischia, Pompeje, Sorrento

Průvodce s mapou National Geographic

Autor: kolektiv

Anotace:

„Památky, restaurace, pláže, příroda, aktivity, výlety…“

Od Neapole přes Vesuv po Pompeje, od Ischie přes Procidu po Capri, od výběžku Punta Campanella přes Positano až k Salernu – hlavní město Kampánie, ostrovy Neapolského zálivu, poloostrov Sorrento a pobřeží Amalfi se před vámi v mžiku otevřou díky tomuto jedinečnému průvodci!

Cena: 269 Kč

Žánr: zahraniční průvodce

Počet stran: 70

Rozměry: 124×167 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 23. 04. 2018

Temná kapitola

Autor: Winnie M Li

Anotace:

„Jedna událost – dva zničené životy“

Když zcestovalá Američanka Vivian potká Johnyho, netuší, jak moc se její život změní. Tento dospívající chlapec pochází z irské komunity žijící na okraji společnosti, kde je násilí na ženách samozřejmostí a muži nemusí ovládat svůj chtíč. Jejich setkání skončí tragicky a z nevinného výletu se rázem stane temná kapitola Vivianina života. Strhující a děsivý příběh inspirovaný skutečnými událostmi.

Cena: 349 Kč

Žánr: čtení pro ženy, thriller, psychologický román

Počet stran: 376

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 26. 04. 2018

Prohnilé město

Autor: Leigh Bardugo

Anotace:

„Druhý díl oceňované fantasy série Šest vran od bestsellerové autorky Leigh Bardugo!“

Kazu Brekkerovi a jeho lidem se podařil nevídaný kousek, za který měli přislíbenou tučnou odměnu. Jenže místo toho, aby se o ni rozdělili, čekala na ně zrada. Proto musí napnout všechny své síly, aby získali to, co jim patří. V temných ulicích zkorumpovaného Ketterdamu se mezitím schyluje k válce. Nebezpečná smrtící droga jurda parem se tu stává předmětem boje o moc. Obstojí Kazova prohnanost proti nepřátelům a zůstanou mu jeho lidé vůbec věrni?

Cena: 399 Kč

Žánr: fantasy pro děti

Počet stran: 432

Rozměry: 160×235 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 26. 04. 2018

Wonder Woman: Válkonoška

Autor: Leigh Bardugo

Anotace:

„První kniha světově úspěšné série o mládí komiksových superhrdinů. Wonder Woman v příběhu Leigh Bardugo, bestsellerové autorky Šesti vran.“

Než se z ní stane Wonder Woman, musí vyhrát velký boj. Diana touží ostatním bojovnicím Rajského ostrova ukázat, že je silná jako ony. Když ale nastane den závodů, poruší zákon. Zachrání smrtelnou dívku Aliu, čímž ohrozí celý svět. Začíná tak velké dobrodružství, při kterém obě dívky čelí armádě nepřátel – smrtelných i nadpřirozených, kteří se snaží Aliu zničit. Pokud chtějí zachránit svět, musí bojovat bok po boku.

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství, literatura pro dívky, romantika, love story, fantasy pro děti, fantasy

Počet stran: 352

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 30. 04. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací