Recenze: Trojí život

Jedna partnerka je někdy až až, ale hlavní hrdina zvládá hned dvě!
 
 
Česká komedie nám představí milostný trojúhelník, ve kterém má pokaždé navrch někdo jiný… Za každých okolností suverénní Marek (Jan Plouhar) má pohodlný život. V práci očekává povýšení na vedoucího pobočky, pro kamaráda Borise (Jiří Hána) je sebevědomým idolem, doma má spořádanou a obětavou Soňu (Veronika Khek Kubařová), která pečuje o jeho klidné zázemí a těší se, že v budoucnu je čeká svatba a společný potomek. Idylka to je ovšem jen zdánlivá.

 

Neví totiž, že když Marek létá každý týden na služební cestu do zahraničí, ve skutečnosti si dá na letišti jen kávu a čeká, až si ho vyzvedne jeho druhá přítelkyně Marta (Hana Vagnerová), která s ním žije zase v jiném bytě v Praze a také se těší na případnou svatbu a miminko… Marta je oproti pořádkumilovné a hodné Soně vášnivá a impulzivní, což je pro každého muže jistě atraktivní. Její divoký životní styl se ovšem projevuje také hromadami špinavého nádobí, nevypraného oblečení, sebevražedným stylem řízení, všudypřítomnými odpadky a lahvemi od alkoholu.

Otázka je, kdo koho nakonec přechytračí?Není divu, že pendlovat mezi těmito dvěma protipóly Markovi vyhovuje, u každé přítelkyně má něco, a tak ho žádná nenudí a neštve. Ale jednoho dne to všechno nevyhnutelně praskne a z lovce se stává kořist. Místo aby ho obě přítelkyně opustily, nechtějí se ho vzdát ani jedna, ale vztah mu hodlají pořádně osladit. V tomto snímku nás čeká ještě nejeden zvrat a různé zmatky, šibalské plány a nečekaná rozuzlení. Otázka je, kdo koho nakonec přechytračí?

Scénář Matěje Dadáka má velký potenciál pobavit, příběh ani dialogy nejsou vyloženě hloupé, i když žádný legendární výrok divákovi v hlavě asi neutkví. Největší slabinou je bohužel vykreslení hlavní postavy. Marek nikdy není tak vtipný, šarmantní a pohotový, jak by měl takový manipulátor být. Jan Plouhar v kvalitním obleku se sebevědomým výrazem zachrání mnohé, ale jeho postava není dost důvtipná, abychom jí věřili, že celé měsíce zvládá paralelně dva vztahy. Třeba když se náhodou prořekne nebo partnerka na něco přijde, Marek většinou jen změní téma a situace se dál neřeší. Sukničkář v jeho pozici by měl spíše situaci vtipně vysvětlit, protože tohle by mu u žádné ženy bezpochyby neprošlo, natož hned u dvou. Promyšlenost se ale nedá upřít scéně, kdy je naznačeno vysvětlení drobného a už zapomenutého detailu, Markova štítku na kufru.

První polovina nás zasvětí do situace a vrší se na sebe různé lži, v druhé části už se rozjíždí pomsta a plány, což vede k absurdnějším, ale zábavnějším situacím. Když si Trojí život dovolí hru trochu rozehrát a jít do krajnějších, i když nereálnějších situací, dokáže bláznivými zvraty pobavit mnohem víc a možná je škoda, že se tímto směrem nevydal trochu dřív nebo intenzivněji.

Téma partnerských vztahů, lží a nevěry je věčné téma a pro diváky vždy atraktivní, především v žánru komedie. Tenhle bláznivý příběh s patřičnou nadsázkou není sice nezapomenutelný, ale diváka zabavit dovede. Trojí život nabízí v rámci možností solidní výkony a je vidět, že herecká sestava si na place užila dost zábavy, kterou jim ale chvílemi budeme jen závidět.
 
 

Mám mu do obličeje chrstnout vodu nebo ten horký čaj?


 
 

„Snad nás Soňa nedohoní.“


 
 

Svědci si zaslouží odměnu …


 
 

55%

Trojí život

Téma partnerských vztahů, lží a nevěry je věčné téma a pro diváky vždy atraktivní, především v žánru komedie. Tenhle bláznivý příběh s patřičnou nadsázkou není sice nezapomenutelný, ale diváka zabavit dovede. Trojí život nabízí v rámci možností solidní výkony a je vidět, že herecká sestava si na place užila dost zábavy, kterou jim ale chvílemi budeme jen závidět.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací