Filmové události #15/18: Herci z Avengers: Infinity War objíždějí svět

Přípravy na premiéru nejočekávanější marvelovky vrcholí.
 
 
Minulý týden zemřeli Juraj Herz a Miloš Forman. První ukázka snímku o Pablu Escobarovi. Oficiální trailer hvězdného Sola. Sony produkuje remake Svatby mého nejlepšího kamaráda. Začalo vysílání poslední řady seriálu New Girl. Hororová Meg je tu. Nový seriál na Nově, Utajený šéf.

#15/18

Českou filmovou scénu zasáhly minulý týden hned dvě smutné zprávy. Na začátku týdne nás opustil tvůrce snímků jako Spalovač mrtvol nebo Habermannův mlýn. V pondělí 9. dubna ve věku osmdesáti tří let skonal režisér Juraj Herz. Mimo své bohaté režisérské práce se Herz vyznamenal i herecky, například ve filmech Obchod na korze nebo Což takhle dát si špenát a mnohých dalších. V roce 2009 obdržel Českého lva za celoživotní dílo a o rok později získal na festivalu v Karlových Varech křišťálový glóbus za dlouholetý umělecký přínos světové kinematografii.

Druhou velkou ikonou, která vstoupila na hvězdné nebe, byl Miloš Forman. Ten zemřel v pátek 13. dubna, podle slov jeho manželky skonal náhle po krátké nemoci. Od roku 1968 žil Forman se svojí rodinou ve Spojených státech. Mezi jeho nejznámější díla patří Přelet nad kukaččím hnízdem, Amadeus, Lid versus Larry Flynt, Vlasy, Muž na Měsíci, Hoří, má panenko a bezpočet dalších. Za svou tvorbu si Forman vysloužil dva Oscary, tři Zlaté glóby, cenu BAFTA a Českého lva za dlouholetý umělecký přínos českému filmu.

Avengers: Infinity War, to je asi nejočekávanější superhrdinský snímek za posledních pár let. A jak by také ne, spojí tu síly všichni hrdinové studia Marvel od Iron Mana, přes Hulka, Thora, Spider-Mana  a Doctora Strange až po Strážce galaxie i Black Panthera a mnohé další. A právě představitelé těchto a jiných postav začali od minulého týdne objíždět svět na press konference. Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston, Tom Holland nebo Paul Rudd a další už navštívili Londýn, Chris Pratt se zúčastnil eventu v Brazílii, Mark Ruffalo zase v Mexiku. Na fanouškovských setkáních vždy pustí tvůrci divákům prvních dvacet minut Infinity War a poté následují dotazy. Herci plánují objíždět i další místa až do premiéry, tu má snímek v Česku 26. dubna.

Je králem drogových kartelů, je to Pablo Escobar. Po strhujícím seriálu Narcos kanálu Neflix, je tu další biografie o tomto drogovém kingu, tentokráte v podobě filmu a minulý týden přinesl novou ukázku. Ústředního hrdinu ztvárnil španělský herec Javier Bardem, jeho milenku novinářku Vallejo si zase zahrála Bardemova skutečná manželka Penélope Cruz. Do našich kin přijde řádit Escobar na konci května.

I nejnovější příspěvek do rodiny Star Wars se dočkal nového traileru. Solo: A Star Wars Story nám nabízí záživnou podívanou plnou známých i nových tváří. Coby ústřední Han Solo se tu objeví Alden Ehrenreich a coby mladý Lando zase Donald Glover. Na příběh o Hanu Solovi se můžeme v českých kinech těšit od 24. května.

Aby toho nebylo málo, studio Sony se rozhodlo vytvořit remake oblíbené romantické komedie z devadesátých let Svatba mého nejlepšího přítele. V originálním snímku ztvárňuje Julia Roberts Julianne Porter, která je beznadějně zamilovaná do svého nejlepšího kamaráda (Dermot Mulroney), ten se však žení s krásnou blondýnkou (Cameron Diaz), a tak Julianne podniká drastická opatření, na pomoc jí přispěchá i její gay přítel (Rupert Everett). Režie španělské verze se ujme Celso Garcia, ten významně spolupracoval s Guillermo del Torem, hlavní hrdinku pak ztvární Ana Serradilla.

Televize Nova připravila pro diváky nový seriál pod názvem Utajený šéf. Reality show, přejatá z britského originálu Undercover Boss, představí vysoce postavené manažery, kteří na týden pracují v utajení ve svých společnostech. Na několik dní se tak stanou součástí zaměstnaneckého kolektivu a zjistí, co by se jinak nikdy nedozvěděli. Pořad má premiéru 25. dubna, následně pak bude k vidění každou středu od 20:20h.

Komediálnímu seriálu New Girl stanice Fox začalo od úterý 10. dubna vysílání sedmé a poslední řady. Seriál se zaměřuje na hrdinku Jess (Zooey Deschanel), která se na začátku nastěhuje do bytu s Nickem, Schmidtem a Winstonem (Jake Johnson, Max Greenfield a Lamorne Morris) a od té doby se její život obrátí na ruby. V poslední řadě sledujeme osudy této skupiny kamarádu po třech letech od poslední epizody šesté řady. Co všechno je ještě stihne do konce seriálu potkat?

Je děsivá, žije pod mořem a je několikanásobně větší než Čelisti, je to zkrátka Meg. Tato pětadvaceti metrová žraločice je postrachem vod a noční můrou všech námořníků, a proč tomu tak je, to ilustruje první ukázka k tomuto hororu z hlubin oceánu. Zdá se, že Jason Statham a spol. budou potřebovat ještě větší loď.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací