Já, padouch 2 (2013)

Režie: ,
Premiéra v ČR: 4. 7. 2013 ()

Synopse: Když svět potřebuje hrdinu, pomůže padouch

Letos v létě bude nejmódnější barvou žlutá. Mimoní žlutá. Roztomile přitroublí pidižvíci se vracejí do kin. V plné polní a v doprovodu svého „taťky“, napraveného superpadoucha Grua, který začal sekat latinu, poté co mu na krku přistály tři osiřelé slečny. Protože animovaná komedie Já, padouch celosvětově vydělala přes půl miliardy dolarů, bylo pokračování jen otázkou času. „A taky skutečně dobrého příběhu,“ dodává producent Chris Meledandri.

Může být napravený padouch vůbec ještě zábavný? Když vypráví pohádky na dobrou noc? Když se bojí o nevinnost své nejstarší dcery? Když už nechce vůbec nic ukrást? Gru naštěstí neskončí jako obyčejný civil, protože v jeho nitru se stále ukrývají schopnosti, které by leckdo rád využil. Jako například šéf mocné Antipadoušské ligy, Silas Velezadek (To příjmení nekomentujte, nemá to rád). Silas sice padouchy všeho druhu hluboce opovrhuje, ale kdo se může do myšlení zlosyna vcítit líp než zlosyn bývalý? A tak vyšle svou nejlepší agentku Lucy Wilde, aby Grua přiměla ke spolupráci. Té se to s pomocí paralyzéru převlečeného za rtěnku podaří a Gru začne na stará kolena páchat dobro. A brzy bude mít plné ruce práce, protože na radaru ntipadoušské ligy se objevil obzvlášť protřelý padouch Eduardo, nevysvětlitelně začali mizet Mimoňové, Margo se zapalují lýtka, Edith je i nadále životu nebezpečná a Agnes se všemožně snaží sehnat taťkovi nějakou mamku. A právě to může být pro Grua ve finále tou největší hrozbou.

Recenze:
Na rozdíl od prvního snímku dostávají větší prostor Gruovi pomocníci. Mimoňové hrají golf, starají se o domácnost, jsou silnou posilou dobrovolného hasičského sboru a dokáží uspat i neposednou drobotinu. Bohužel ale díky jejich celosvětové slávě a mediálnímu humbuku kolem nich, velkou část jejich bláznivých eskapád a humorných vložek již známe z trailerů a mnoha videí, která kolují po internetu. I tak opět pobaví, i když mechanické střídání lidských hrdinů se žluťásky může časem lehce unavovat. Hlavně si nenechte ujít jejich opravdu povedený závěr a to jak těsně před, tak i během titulků.

(photo&video: )

Video




Teaser:

Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací