Ondřej Havelka a Karel Dobrý uvedli slavnostní premiéru romantického thrilleru Hastrman

Do českých kin vstoupilo unikátní poetické filmové dílo Hastrman.
 
 
Režisér hudebních a divadelních představení, herec a hudebník Ondřej Havelka se pustil do velkolepého projektu, a to do natočení adaptace knihy Miloše Urbana Hastrman. „Je to krásný a zároveň podivný milostný příběh, který je opředen aspekty romantismu, odehrávající se v kulisách českého venkova počátku 19. století. Osvícenský aristokrat se osudově zamiluje do venkovské dívky. Navíc je příběh rámován pohanskými rituály a lidovými zvyky cyklického roku, které mě vždycky zajímaly a jejichž podstata začíná být znovu velmi aktuální. Stroze materiální chápání světa je už dnes passé,“ popisuje snímek Ondřej Havelka. 

V hlavní roli jeho celovečerního debutu se představil Karel Dobrý, kterého jsme mohli vidět například v trilogii Zahradnictví nebo pohádce Čertoviny. Tentokrát na nás český herec upře své uhrančivé oči jako hastrman alias baron de Caus. Hastrmanovu lásku, venkovskou dívku Katynku si zahrála Simona Zmrzlá. „Už kvůli tomu, co je mezi hastrmanem a Katynkou, stojí za to poznat příběh Miloše Urbana. Je tam všechno, na co dokáže obyčejný smrtelník jen pomyslet, nebo raději ani nepomyslet a rovnou zapomenout. Nekonečná harmonie i hluboké šrámy. Pak je alespoň z čeho čerpat,“ říká představitel hastrmana Karel Dobrý.

Slavnostní premiéra atmosférou protknutého díla se konala v pražském kině Lucerna, na kterou dorazila opravdu bohatá filmová i tvůrčí delegace. Šťastného, i když očividně trochu nervózního Ondřeje Havelku přišla podpořit nejen rodina, ale i celá řada kamarádů a známých. Na podiu před kinoplátnem se po jeho boku postavil nejen autor knižní předlohy Miloš Urban, ale i hastrman Karel Dobrý, krásná Simona Zmrzlá či baronův sluha Jiří Lábus.

 

 

 

Jak to na slavnostní premiéře vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací