Jiří Korn a Josef Vojtek zazpívají jako Doktor Ox

„Doktor Ox ovládne vaši mysl!“
 
 
Do Divadla Hybernia míří nový muzikál. Tentokrát komediálně laděný. Doktor Ox, jehož premiéra je naplánovaná na 4. října letošního roku, nás seznámí s šílencem, který touží masově ovládat myšlení obyvatel. V ústřední roli Doktora Oxe se představí Jiří Korn a Josef Vojtek.

Režie muzikálu, který hlásá „Milujte kohokoliv. Myslete si cokoliv. Dělejte si, co chcete!“, i když si toto právo a svobodu musí hrdinové nejdříve vybojovat, se chopil ostřílený Zdeněk Zelenka, jenž je podepsán i pod scénářem. „Doktor Ox je mojí dlouholetou srdeční záležitostí. Kdo mě zná, ví, že mám nejradši komedie, detektivky a také příběhy s fantazií, které se sice mohou odehrávat v jakékoliv době, ale svojí myšlenkou se vyjadřují k současnosti. Doktor Ox je hlavně milostná komedie, místy dokonce velmi ztřeštěná,“ prozradil Zelenka.

Vedle Josefa Vojtka a Jiřího Korna se na podiu předvede celá řada skvelých herců. Tvůrci slibují, že se s Doktorem Oxem spolčí krásná Kateřina Brožová coby starostka Elen Laplace. „Moc se těším. Tato postava nabízí šťavnaté situace. Jako herečka různorodost postav vítám, i když nepatří ke kladným. Ty záporné se většinou lépe hrají a jsou přitažlivější. Vzbuzují emoce a o to jde. Kladná puťka může dost nudit,“ svěřila se herečka. Alternovat se bude s Ditou Hořínkovou, která zářila v roli chůvi v muzikálu Romea a Julie.

Dále se můžeme těšit na Petra Ryšavého a Petera Pechu jako Sebastiána, Ondřeje Bábora a Ladislava Korbela v roli Tristona, Ivanu Korolovou a Patru Vraspírovou coby Amélii, Annu Slováčkovou a Františku Stropnickou jako Cordelii, Vlastimila Korce a Jiřího Zonygu v kostýmu radního a mnoho dalších.

Jak to vypadalo na první tiskové konferenci, kde Petr Hloušek a Roman Šolc představili první návrhy scény a kostýmů, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací