Filmové události #17/18: Avengers zaútočili na kina i televizní talkshows

Superhrdinové letí zachránit svět.

Venom se představil v novém traileru. První informace o MFF Karlovy Vary. Zemřel nejmenší herec na světě. Apu ze Simpsonových možná přijde o hlas. Ukázka k animáku Yeti: Ledové dobrodružství. Točí se Hovory s TGM.

#17/18

Uplynulý týden přinesl nejočekávanější film roku. Avengers: Infinity War patří pod studio Marvel a fanoušci už na něj netrpělivě čekali několik let. Teď se konečně dočkali a snímek trhá kasovní rekordy. V Infinity War spojí síly všichni Marvelovští superhrdinové známí ze svých předchozích dobrodružství, a s tím se pojí i početné herecké obsazení. To v různých sestavách objíždí všechny televizní pořady od Jimmy Kimmel Live!, Late Late Show with James Corden či The Tonight Show with Jimmy Fallon a mnohé další.  Fanoušci tak mohou sledovat svoje oblíbence a dozvědět se něco více o filmu. V českých kinech jsou Avengers k vidění již od 26. dubna.

S komiksy se pojí i další novinka, tedy trailer ke snímku Venom. V něm se představuje Tom Hardy coby Eddie Brock, kterého infikuje mimozemský symbiont nazvaný Venom a jízda plná zvratů začíná. Ukázka slibuje temnou akční podívanou, která poslouží jako origin story k jednomu z nejznámějších záporáků komiksového hrdiny Spider-Mana. Venom pohltí česká kina od 4. října.

Začátek týden také přinesl první informace k Mezinárodnímu filmovému festivalu v Karlových Varech. Pořadatelé na tiskové konferenci prozradili, že letošní ročník poctí Miloše Formana, kdy zahajovacím snímkem budou jeho Lásky jedné plavovlásky. Festival také udělí Jaromíru Hanzlíkovi cenu prezidenta. Ze zahraničních hostů pak byl potvrzen americký režisér Richard Linklater, známý například pro snímek Chlapectví. Ve Varech představí společnost Austin Film Society, kterou spoluzakládal a svou prvotinu Flákač (1991). Největší filmový festival v republice potrvá od 29. června do 7. července 2018.

Filmový svět zasáhla smutná zpráva, zemřel totiž Verne Troyer, přezdívaný nejmenším hercem na světě. Herec, který měřil pouhých 81 cm, skonal 21. dubna ve věku devětačtyřiceti let. Mezi Troyerovi nejznámější role patří Mini-Me ve snímcích o nevalně známém agentovi Austinu Powersovi, mimo to se objevil i prvním Harry Potterovi či Imagináriu dr. Parnasse.

Další zpráva se může zdát poněkud bizarní, ale je to tak, oblíbenému Indovi ze Simpsonových hrozí, že přijde o svůj charakteristický přízvuk. Je to následek kontroverzí ohledně jeho postavy, které se v poslední době vyrojily na internetu. Indicko-americký komik Hari Kondabolu uvádí, že Apu vykazuje všechny znaky ironizující americké Indy (majitel obchůdku, má hodně dětí,…) a to podle něj podporuje nebezpečné stereotypy. V důsledku toho se na tvůrce Simpsonových snesla vlna kritiky. K situaci se vyjádřil i herec Hank Azaria, který v seriálu postavu namlouvá. Azaria na to konto uvedl, že se bude snažit o změnu a je ochoten postavu přetvořit, nemá také nic proti zasazení indických a jiných asijských scenáristů do seriálu. A fanouškům nezbývá než s napětím sledovat, jak se celá situace nakonec vyvine.

Z animovaného světa je i komedie Yeti: Ledové dobrodružství, která se nám ukázala v novém traileru. Ta vypráví neobvyklý příběh, kdy namísto, aby člověk hledal bájného Yetiho, tak Yeti se vydává hledat bájného tvora člověka. Hrdinům propůjčily hlasy hvězdy jako Channing Tatum, Zendaya, James Corden nebo Danny DeVito a mnozí další. Do našich kin dorazí snímek na konci září.

Minulý týden padla první klapka z natáčení filmového zpracování Čapkových Hovorů s TGM, které do kin vstoupí ke stému výročí státu. Mimo to také letos uplyne osmdesát let od smrti Karla Čapka. Natáčení začalo na zámku v Topoľčiankách, kde spisovatel s prezidentem skutečně své debaty vedli. Snímek vzniká pod režijní taktovkou Jakuba Červenky, Karla Čapka pak ztvární Jan Budař a role prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka se ujal Martin Huba. Hovory s TGM půjdou do kin 18. října, v den oficiálního prohlášení nezávislosti československého národa.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací