Recenze: Taxi 5

Nasedat panstvo, Taxík je zpět.
 
 
Dvacet let od uběhlo od natočení prvního „taxíku“, jedenáct pak od nepříliš zdařilého čtvrtého pokračování. Dekáda je dost, aby se na populární francouzskou sérii pozapomnělo, a tak scenárista Luc Besson napsal taxíkům pátého bratříčka. Z původního obsazení nám zde sice zbyl jen Peugeot čtyřistašestka alias „vytuněný taxík“ Daniela Moralese, nicméně oživení v podobě nových herců a nové zápletky filmu ani náhodou neuškodilo.

Pařížský policista Sylvain Marot (Franck Gastambide) je na sebe právem hrdý, loví jednoho padoucha za druhým, a navíc se už poněkolikáté objevil na titulní straně policejního magazínu. Bohužel ho milostné pletky se starostovou manželkou stojí místo. Sylvaina převelí k městské policii do Marseille, navíc k jednotce, která na první pohled hlásá „nikde jinde nás nechtěli“. Bláznivý starosta města je zaúkoluje dopadením italských zlodějů šperků, kteří se vozí v italských superautech. Ve služebním prdítku ovšem Sylvain padouchy nemůže dostihnout. Proto se spřáhne se synovcem Daniela Moralese, který po strýčkovi zdědil bílý taxík…

Snímek, který si Franck Gastambide i sám zrežíroval, nutně musel ukázat něco nového.Snímek, který si Franck Gastambide i sám zrežíroval, nutně musel ukázat něco nového. A tak zaujmul na nové tváře, ať už je to pohledný Sylvain, podivný Eddy (Malik Bentalha) nebo šílená stíhačka Sandrine (Sissi Duparc). Každopádně i přes tyto změny se o zábavu nemusíme bát. Taxík má své silné i slabé chvilky, kdy se zdá humor být až příliš vynucený, ale určitá míra šílenosti sem prostě patří. Nepochybně to není dílo pro každého, inteligentní zábavu tady určitě nenajdeme. Naopak. Čeká nás hodina a půl poblitých aut, neuvěřitelných honiček a policejních zákroků, které nepochybně od marseillské jednotky hrůzy očekáváme.

Taxi 5 je sice už pátým pokračováním úspěšné série, ale nabízí čistý štít a čerstvý start. Fanoušci předchozích dílů si tu najdou několik narážek, „prvotaxikáři“ se ale mohou klidně vypravit do kina také. Snímek má totiž svůj nový příběh, své nové postavy a jen trošku stupidní humor. Přirovnat by se dal k Pirátům z Karibiku a jejich čtvrtému pokračování, pro některé děs běs, pro spousty lidí povedený díl plný nových věcí. Nedá se tu samozřejmě čekat nic světoborného, ale i ti, které humor taxíku neosloví, si alespoň se zálibou prohlédnou Lamborghini Aventador nebo Ferrari California. A zbytek? Smích prý léčí duši.
 
 

O takovéto jednotce by si Cruchot mohl nechat jen zdát.


 

 
 

Dívej se mi do očí! Jsi kanec…


 
 

Přestaňte s tím šaškováním a jedem.


 
 

65%

Taxi 5

Taxi 5 je sice už pátým pokračováním úspěšné série, ale nabízí čistý štít a čerstvý start. Fanoušci předchozích dílů si tu najdou několik narážek, "prvotaxikáři" se ale mohou klidně vypravit do kina také. Snímek má totiž svůj nový příběh, své nové postavy a jen trošku stupidní humor. Přirovnat by se dal k Pirátům z Karibiku a jejich čtvrtému pokračování, pro některé děs běs, pro spousty lidí povedený díl plný nových věcí. Nedá se tu samozřejmě čekat nic světoborného, ale i ti, které humor taxíku neosloví, si alespoň se zálibou prohlédnou Lamborghini Aventador nebo Ferrari California. A zbytek? Smích prý léčí duši.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací