Filmové události #18/18: Světové hvězdy míří na PragueCon i Zlín Film Festival

Česko bude hostit hojný počet celebrit.
 
 
Nový trailer na Ant-Man a Wasp je konečně tady. Avengers: Infinity War boří všechny rekordy. První ukázka k Robinu Hoodovi s Taronem Egertonem v hlavní roli. Co se chystá na Anifilmu? Odtajeny nominace na MTV Movie and TV Awards. Bill Cosby a Roman Polanski vyloučeni z Oscarové akademie.

#18/18

Zlín Film Festival už je za dveřmi, a proto nastal čas, aby organizátoři odhalili podrobnější informace o letošním osmapadesátém ročníku. Mezi zahraniční hosty bude patřit irský herec Art Parkinson, který se proslavil coby Rickon Stark v oblíbeném seriálu Hra o trůny, na festivalu uvede historický snímek Zoo. Americkou nezávislou tvorbu pro mladé pak zastoupí Josh Wiggins, kterého mohou diváci znát z děl jako Nová šance nebo Hrdina Max. Poslední hvězdou pak bude Andrea Morricone, syn slavného skladatele Ennia Morriconeho, který ve Zlíně uvede koncert své i otcovy filmové hudby. Cenu za celoživotní přínos si odnesou Magda Vášáryová a Jaromír Hanzlík, na chodníku slávy někdejších dětských herců pak přibydou hvězdy Ivany Andrlové a Maroše Kramára. Celý festival poběží od 25. května do 2. června 2018.

Na zlínský festival si ještě chvíli počkáme, aktuálně však v Třeboni proběhl Anifilm, tedy festival animovaných filmů. Ten byl zahájen na prvního máje a trval až do šestého. Letošní ročník potěšil zvláště milovníky psů, na programu se totiž ocitla jak Lajka, tak Psí ostrov. V porotě pak mimo jiné zasedla i Robin Cooper, která pracovala na několika animácích studia Pixar, jmenovitě například Hledá se Nemo, Toy Story, Život Brouka nebo Příšerky s.r.o.

I další událost se týká festivalu, ovšem trochu jiného. Jedná se o PragueCon, který si klade za cíl být největší popkulturní událostí ve střední Evropě. Pod taktovkou organizátorů se stane pražské Výstaviště světem komiksových blockbusterů, seriálových hitů a populárních her. Zkrátka má se jednat o českou obdobu amerického Comic Conu, která je první svého druhu na našem území. Koncem uplynulého týdne oznámili organizátoři seznam hostů, který se však bude ještě rozšiřovat. Účast prozatím potvrdili herci ze Strážců Galaxie Dave Bautista (Drax), Michael Rooker (Yondu), Sean Gunn (Kraglin, Rocket), dále pak hvězdy seriálu Hra o trůny Conleth Hill (Varys), Isaac Hempstead Wright (Bran Stark), Natalie Dormer (Margery Tyrell) a James Cosmo (Jeor Mormont), v neposlední řadě i Clive Standen a Georgia Hirst známí coby Rollo a Torvi z Vikingů.  Akce potrvá od 28. do 30. září.

Ze světa popkultury je i další novinka, tedy nový ucelený trailer na očekávanou marvelovku Ant-Man a Wasp. V ukázce sledujeme, co se s nejmenším superhrdinou dělo po událostech Občanské války a jaká další úskalí si pro něj osud připravil. Trailer slibuje nadupanou podívanou, která bude v českých kinech k zhlédnutí od 5. července 2018.

Společnost Marvel však boduje na všech frontách. Jejich nejnovějších snímek Avengers: Infinity War od svého uvedení boří rekordy po celém světě. V současnosti jeho tržby za pouhý týden vzrostly na masivních 900 miliónů dolarů a film má dobře namířeno, aby během víkendu překročil miliardovou hranici. To by znamenalo nový rekord, jehož dosavadním držitelem je Star Wars: Síla se probouzí.

V uplynulém týdnu byly také vyhlášeny nominace na filmové a televizní ceny MTV. Za nejlepší snímky byly nominovány např. Avengers: Infinity War, Black Panther nebo Wonder Woman, za seriály pak Hra o trůny, Riverdale nebo Stranger Things, další kategorie pak zahrnují nejlepší herecký výkony, nejlepšího hrdinu i padoucha, nejlepší polibek, nejvyděšenější výkon, nejlepší bitku nebo tým a mnohé další. Slavnostní ceremoniál proběhne 18. června 2018.

Americká Akademie filmových umění a věd, která organizuje a uděluje slavné Oscary, minulý týden vyloučila ze svých řad herce Billa Cosbyho a režiséra Romana Polanského. To je následek sexuálních skandálů, se kterými byli oba muži spojováni. Cosby byl nedávno shledán vinným ze znásilnění, Polanski byl před 40 lety usvědčen ze sexu s nezletilou, v důsledku toho opustil USA.  O jejich vyloučení rozhodla rada guvernérů na základě nového etického kodexu. Loni v říjnu byl z Akademie vyřazen i producent Harvey Weinstein, který se měl dopustit sexuálních útoků proti desítkám žen, do té doby byl historicky jediným vyloučeným herec Carmine Cardi.

Je to hrdina, kterého zná celý svět, je legendární, je to Robin Hood a představuje se nám v první ukázce. V nové adaptaci populárního příběhu se coby ústřední postava představí Taron Egerton (Kingsman), v dalších rolích se pak objeví Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Paul Anderson, Jamie Foxx nebo Eve Hewson. Robin Hood bude v kinech bohatým krást a chudým dávat od konce listopadu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací