Filmové události #19/18: Zahájen festival v Cannes i světová premiéra snímku o Hanu Solovi

Co dalšího se událo na nejslavnějším filmovém festivalu?
 
 
První trailer druhé řady seriálu Luke Cage. Finální ukázka k pokračování Mamma Mia. Mezi bezdomovci na ČT1. Jedenáctá řada Teorie velkého třesku u konce. Nový Predátor v nejnovější ukázce. Historicky první vítězové soutěže TV a online seriálů.

#19/18

V úterý 8. května byl slavnostně zahájen nejslavnější filmový festival ve francouzském Cannes. Na akci se dostavily celebrity jako Luke Evans,Penélope Cruz, Kristen Stewart, Julianne Moore či Cate Blanchett, která letos zasedla v čele poroty. Úvodním snímkem byl Všichni to vědí s Javierem Bardemem a Penélope Cruz v hlavních rolích. Na závěr pak bude promítnut Muž, který zabil Dona Quijota režiséra Terryho Gilliama. V rámci festivalu již také proběhla slavnostní světová premiéra dlouho očekávaného filmu Solo: A Star Wars Story, na kterou se dostavily i jeho hvězdy.  Festival v Cannes pak potrvá do 19. května.

Uplynulý týden také přinesl poslední ukázku k snímku Mamma Mia: Here We Go Again! Trailer nám více odkryl, jaké osudy potkaly naše oblíbené hrdiny a přinesl více z postav Cher a Andyho Garcii. Druhý díl Mamma Mia bude mít v českých kinech premiéru 19. července.

YouTuber, raperka či politik se podívají do indické továrny na boty a zkusí si těžkou manuální práci. Tak zní premisa druhé série seriálu České televize nazvaného Zlatá mládež. V pořadu narazí účinkující na výrazný problém velkoměsta. ČT1 uvede první díl Mezi bezdomovci ve středu 16. května ve 20.55 hodin.

 

Jedenáct řad, to je velké číslo. A Teorie velkého třesku se chystá i na číslo dvanáct, tvůrci již před nedávnem potvrdili prodloužení seriálu. V uplynulém týdnu však byl odvysílán velkolepý poslední díl jedenácté řady, který oslavoval dlouho očekávanou svatbu dvou protagonistů, Sheldona a Amy. A taková událost si vyžádala speciální hosty, ve vedlejších rolích se tu objevili například Kathy Bates, Laurie Metcalf, Wil Wheaton, Jerry O’Connell či Mark Hamill, který zde ztvárnil sám sebe.

Nebyl by to týden bez novinek ze světa marvelovských superhrdinů. Tentokráte se jedná o první trailer k druhé řadě seriálu Luke Cage. Nebojácný hrdina debutoval v pořadu Jessica Jones a objevil se i v televizním superhrdinském team-upu The Defenders, teď se chystá sám do boje v druhé řadě. Všechny díly nové série budou k vidění na Netflixu již od 22. června.

Minulou sobotu slavnostně vyvrcholil v Divadle Bolka Polívky prví ročník festivalu Serial Killer. Událost se dostala i na obálku prestižního časopisu The Hollywood Reporter. Serial Killer uvedl na několika místech v Brně mezinárodní soutěžní přehlídku zaměřenou na TV a webové seriály ze střední a východní Evropy. Vítězem v kategorii nejlepší televizní seriál se stala chorvatská minisérie Strážce hradu, porota také udělila čestné uznání desetidílnému estonskému dramatu Banka a jeho tvůrci Paulu Aguraiujaovi. Cenu za nejlepší online seriál si pak odnesli tvůrci českého seriálu z prostředí hokeje nazvaného Lajna.

Nový Predátor režiséra Shana Blacka má konečně první ukázku. Trailer nabídl fanouškům první pohled na obávané monstrum, které shodou nešťastných událostí dostává zpátky na planetu Zemi. Ve snímku se objeví herci jako Olivia Munn, Sterling K. Brown, Boyd Holbrook, Edward James Olmos, Keegan-Michael Key či Alfie Allen a další. V českých kinech bude film k vidění od 13. září.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací