Svět knihy Praha 2018 se zaměřil na Komiks a Převratné 20. století

Nakoupit knížky, záložky či audioknihy jste mohli na 208 stáncích.
 
 
Čtyři dny v obležení knížek a vzácných hostů z řad spisovatelů a autorů, to je sen každého milovníka knih ve všech podobách. Jako každý rok, i letos se na pražském výstavišti v Průmyslovém paláci konal veletrh Svět knihy Praha.

Tento rok se pořadatelé zaměřili na Komiks a Převratné 20. století. V pravém křídle výstavních prostor jste tak mohli nejen absolvovat desítky besed a setkání se zajímavými hosty, ale i prohlédnout si zvětšené stránky z komiksových knih či se stát svědkem tvorby komiksových kreseb na velké bílé zdi.

Fanouškovská skupina Harryho Pottera Potterfan si jako minulý rok ve spolupráci s AlbatrosMedia připravila pro všechny čaroděje, čarodějnice i mudly speciální program. Knižní kvízy, soubojnický klub a kouzelné workshopy konající se kolem #HumbookStage potěšily malé i velké návštěvníky. Kdo by si taky nechtěl vytvořit vlastní kouzelnickou hůlku či si na vlastní oči prohlédnout koště Nimbus 2000. Ve stínu pravého křídla na stánku AlbatrosMedia jste se poté mohli potkat s vzácnými hosty, jako byla Sylva Francová (autorka zábavné knížky pro děti Áďa spadla do kanálu), Barbara Nesvadbová (autorka povídek pro ženy Laskonky a mnoha dalších publikací), Halina Pawlowská a mnozí další.

Udělovaly se i ceny. Mezi již tradiční patří Výroční ceny Mladé fronty. Například nejlepší dětskou knihou roku bylo prohlášeno autorské dílo Velká indiánská kniha HAU KÓLA! Lubomíra Kupčíka, literární cenu Arnošta Lustiga si odnesl Karel Hvížďala za publikaci Vlčice: Rozhovory s Magdou Vášáryovou a Ivou Brožovou a nejprodávanější knihou roku 2017 se stala Etiketa: Moderní etiketa pro každého Ladislava Špačka.

Při procházení křídly i centrální halou jste mohli narazit nejen na tisíce knih všech žánrů, ale i mnoho známých tváří či slavných autorů a hlasů. Na Svět knihy Praha 2018 zavítali například Michal Viewegh, Sára Saudková, Jan Rosák, Tatiana Vilhelmová, Vojtěch Dyk, Thomas Harding, David Grossman, Meik Wiking a nespočet dalších.

Jak to vypadalo na veletrhu Svět knihy 2018 a naladit se tak na 25. jubilejní ročník, můžete nejen prostřednictvím fotogalerie na našem FB profilu, ale i zhlédnutím krátkého videa na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací