Albatros Media si pro nás na květen připravilo knihy plné osudových, napínavých i romantických příběhů

Vzrušující svět princezen, hostina z doby starověkého Říma, kronika československých dějin i průvodce bradavickými školními osnovami.
 
 
Květen je nejen lásky čas, ale i období mnoha nezapomenutelných příběhů, a to nejen těch romantických. Mediální společnost Albatros Media a.s. si pro nás připravila další várku poutavých knižních novinek. I když je reedice Harryho Pottra kompletní, s brýlatým čarodějem se ještě budeme potkávat. Tentokrát budeme moci prozkoumat bradavické školní osnovy i dějiny kouzel Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel. Harryho fanoušci ocení i knihu plnou magie Nikdyuš. Pro odrostlejší zvídavé duše tu máme Osudové okamžiky Československa či publikaci o osobním rozvoji Velmi osobní kniha o zdraví. Pokud dáváte přednost intrikám a vášni, můžete sáhnout po historické próze Hostina smutku přibližující zapálení pro vaření očima otroka z doby starověkého Říma či dobrodružný román pro dívky Zápisky z Rosewoodu – Princezna v utajení přibližující svět večírků, politiky a zlých princezen. Hromadu napětí nabídne detektivka Dokonalé stopy od Helen Fieldsová i neotřelá urban fantasy Z kouře a kamene. Chystáte-li se uspávat neposednou dcerku, vnučku či neteř, určitě si oblíbíte publikaci Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky. Pro nejmenší čtenáře je určeno leporelo Zvířátka v džungli. Chybět nesmí ani výlet za hranice, tentokrát prostřednictvím obrázkové knihy Slohovník aneb Paříž má šarm. Pro vyznavače komiksu je určeno Tajemství starého domu uznávaného výtvarníka Ladislava Csurma.

 

 

 

Z kouře a kamene

Autor: Alžběta Bílková

Anotace:

„Neotřelá urban fantasy, která se stala vítězným rukopisem literární soutěže Hvězda inkoustu“

Když se u Carys Obelové objeví jedna z nejmocnějších bytostí města Morigan a zemře jí v náruči, netuší, jak moc se její život změní. Carys se stává nástupkyní pána kouře a kamene – titulu, kterým disponuje jeden z vládců nadpřirozených bytostí Šerosvěta. Má dvě možnosti. Nechat se magickými schopnostmi zničit, nebo podstoupit obtížnou zkoušku. Rozpozná Carys své nepřátele a najde odvahu bojovat s osudem, ale i sama se sebou?

Cena: 269 Kč

Žánr: fantasy pro děti, mystery pro děti, dobrodružství

Počet stran: 336

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 03. 05. 2018

Osudové okamžiky Československa

Autor: Karel Pacner

Anotace:

„Strhující kronika československých dějin v rozšířeném vydání“

Jak probíhaly obě okupace, co se dělo během komunistického puče nebo kdo stál za sametovou revolucí? Novinář Karel Pacner popisuje ty nejvýznamnější události z dějin Československa v historických i politických souvislostech. Bonusovým materiálem jsou pak nové poznatky získané z odtajněných archivů tajných služeb. Objevte klíčové okamžiky, které se za krátkou dobu existence státu zapsaly do historie.

Cena: 599 Kč

Žánr: česká historie

Počet stran: 752

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 07. 05. 2018

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky

Autor: Elena Favilli, Francesca Cavallo

Anotace:

„Sněte, ještě než půjdete spát! Světový bestseller představuje životy inspirativních žen napříč dějinami.“

Sto krátkých příběhů vypráví životní osudy stovky mimořádných žen z minulosti i současnosti. Umělkyně, sportovkyně, vědkyně, političky a další velké osobnosti, které se nesmazatelně zapsaly do historie, inspirují malé i velké čtenáře snít velké sny. Seznámíte se s královnou Alžbětou I., módní návrhářkou Coco Chanel nebo s tenistkou Serenou Williams. Každý medailonek navíc doprovází celostránkové portréty od šedesáti výtvarnic z celého světa.

Cena: 369 Kč

Žánr: literatura pro dívky

Počet stran: 224

Rozměry: 195×255 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 07. 05. 2018

 

Slohovník aneb Paříž má šarm

Autor: Eva Chupíková

Anotace:

„Poznejte ty nejslavnější tvary a tváře Paříže!“

Vydejte se s námi do Paříže, prozkoumejte její nejznámější památky a zjistěte, v čem spočívá její neopakovatelné kouzlo! Poznejte zblízka Eiffelovu věž, skleněnou pyramidu v Louvru, Vítězný oblouk, baziliku Sacré-Coeur, chrám Notre-Dame, Pompiduovo centrum, Montmartre a staňte se na chvíli staviteli a architekty! Hravý interaktivní průvodce Evy Chupíkové je plný tvořivých úkolů, takže můžete kreslit, stříhat, lepit… a dokonce si složit 3D model přímo v knize! Anebo si odstřihnout plakát Eiffelovy věže!

Cena: 299 Kč

Žánr: obrázková kniha

Počet stran: 64

Rozměry: 250×250 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 07. 05. 2018

Hostina smutku

Příběh starověkého římského gurmána očima jeho otroka

Autor: Crystal King

Anotace:

„Intriky, otravy, nebezpečí, prostopášnost a vášeň v příběhu otroka z doby starověkého Říma“

Jako otrok má Thrasius jen málo nadějí na světlou budoucnost. Má však jednu velkou vášeň: vaření. Když proslulý gurmán Apicius dorazí na aukci, kde hledá kuchařku, Thrasius má vyhráno. Román je založený na skutečném životě římského patricije Marcuse Gavia Apicia, který vytvořil nejstarší kuchařskou knihu na světě s názvem O umění kuchařském. Vybrané recepty jsou upraveny tak, aby šly připravit z dnes dostupných surovin.

Cena: 399 Kč

Žánr: historická próza, román

Počet stran: 456

Rozměry: 160×230 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 10. 05. 2018

 

Dokonalé stopy

Ilustrace: Helen Fieldsová

Anotace:

„Dokonalý zločin je takový, o kterém nikdo neví!“

V odlehlém koutě Skotské vysočiny shořelo tělo Elaine Buxtonové. Jediné, podle čeho může policie pohřešovanou právničku identifikovat, je zub a cár zkrvaveného šátku. V tajné místnosti kdesi v Edinburghu mezitím skutečná Elaine Buxtonová vyděšeně křičí do tmy. Inspektor Luc Callanach opustil slibnou kariéru u Interpolu a začíná od nuly. Obstojí před novými kolegy i ve střetu s vrahem, který za sebou pečlivě zahlazuje všechny stopy?

Cena: 299 Kč

Žánr: detektivka

Počet stran: 352

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 14. 05. 2018

Velmi osobní kniha o zdraví

Jak zvládat jídlo, kariéru, rodinu, péči o sebe, kritiku, věk a chuť na čokoládu

Autor: Margit Slimáková

Anotace:

„Jak dát tělu to nejlepší v dnešní uspěchané době? Tipy od nejvlivnější české expertky v oblasti zdravého životního stylu.“

Jsme obyvatelé přepychové části Země. Máme dostatek vody a jídla. Můžeme studovat podle chuti a zájmů, většina z nás si vybírá, co bude v životě dělat. Pokud onemocníme, jsme obklopeni kvalitní dostupnou péčí a blahobytem. Zároveň jsou ale mnozí věčně unavení, přejedení, nespokojení a stále ve spěchu. Může to být jinak? Ano! Univerzální recept nemám, ale nabízím střípky ověřených doporučení a nápadů, jak o sebe v tomto hektickém světě co nejlépe pečovat.

Cena: 399 Kč

Žánr: osobnosti, osobní rozvoj, zdravá výživa, zdraví pro každého, zdravý životní styl

Počet stran: 336

Rozměry: 190×250 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 17. 05. 2018

Zápisky z Rosewoodu – Princezna v utajení

Autor: Connie Glynnová

Anotace:

„Vstupte do vzrušujícího světa večírků, politiky a zlých princezen“

Která holka by se nechtěla stát alespoň na chvíli princeznou? Lottie Pumpkinová o takovém životě snila už mnohokrát. Když se náhodou v internátní škole Rosewood Hall seznámí s Ellií Wolfovou, opravdovou princeznou, zdá se, že splnit si sen nebude až tolik složité. Ellie totiž touží po opaku – být úplně obyčejnou holkou. Stačí si jen vyměnit role a je to! Lottie se tak náhle ocitá v nablýskaném světě aristokratů, který je však plný intrik a tajností.

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství, literatura pro dívky

Počet stran: 336

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 24. 05. 2018

Tajemství starého domu

Autor: Ladislav Csurma

Anotace:

„Dobrodružství, zábava i akce v komiksovém příběhu uznávaného výtvarníka“

Záhada strašidelného středověkého hradu, honička s nebezpečnými piráty nebo výprava do fascinujícího světa dinosaurů. To vše zažijete s neohroženou trojicí kamarádů! Kuba, Petr a Zuzka se na útěku před nepřátelskou partou náhle ocitnou v minulosti, kde prožívají nejedno dobrodružství. Musí si poradit s hromadou obtížných situací, vyřešit podivná tajemství a hlavně se v minulosti neztratit. Podaří se jim to?

Cena: 269 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 112

Rozměry: 170×243 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 24. 05. 2018

Nikdyuš

Autor: Jessica Townsendová

Anotace:

„Kniha plná magie, která potěší fanoušky Harryho Pottera“

Morrigan Crowová je prokletá. Narodila se v ten nejnešťastnější den a všichni ji obviňují, že má na svědomí každou místní pohromu. A co je horší, kvůli kletbě je odsouzena zemřít v den svých jedenáctých narozenin. Pak ale potká Jupitera Northa, podivného muže, který ji dostane do tajemného světa Nikdyuš. Aby tu Morrigan mohla zůstat v bezpečí před hrozivou kletbou, musí najít způsob, jak úspěšně absolvovat zkoušky. Objeví nakonec svůj mimořádný talent?

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství, literatura pro dívky, fantasy pro děti

Počet stran: 480

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 24. 05. 2018

Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel

Autor: J. K. Rowlingová

Anotace:

„Úchvatný průvodce bradavickými školními osnovami i dějinami kouzel“

Připomeňte si dvacáté výročí vydání prvního dílu Harryho Pottera a prohlédněte si neobyčejnou sbírku magických artefaktů shromážděných na výstavě Harry Potter: A History of Magic v Britské knihovně. Čekají vás učební osnovy Bradavické školy čar a kouzel od bylinkářství až po obranu proti černé magii, tisíce let pozoruhodné kouzelnické historie i magické předměty, mezi nimiž jsou doposud nezveřejněné materiály J. K. Rowlingové.

Cena: 399 Kč

Žánr: encyklopedie, fantasy pro děti

Počet stran: 144

Rozměry: 250×250 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 24. 05. 2018

Zvířátka v džungli

Objevuj svět!

Autor: kolektiv

Anotace:

„Otevírejte okénka a objevte život v džungli!“

Společně s malými tygříky se podívejte, jak se žije v pestré džungli! Přečtěte si roztomilou knížku, otevírejte okénka a naučte se, jak se zvířátka z džungle jmenují. Knížka rozvíjí motorické schopnosti dítěte a napomáhá k rozšíření slovní zásoby.

Cena: 149 Kč

Žánr: leporelo

Počet stran: 14

Rozměry: 128×128 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 28. 05. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací