53. MFF Karlovy Vary ocení oscarového režiséra Barryho Levinsona a přivítá dánskou herečku Trine Dyrholm

Kdo letos zavítá do Karlových Varů?
 
 
Barry Levinson, držitel Oscara za drama Rain Man se stane nejen hostem letošního, již 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, ale i novým vlastníkem Křišťálového globu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Tento americký scenárista, producent a režisér má na svém kontě celou řadu titulů, vedle již zmíněného Rain Mana je to například …a spravedlnost pro všechny, Přirozený talent s Robertem Redfordem, Vrtěti psem s Dustinem Hoffmanem a mnoho dalších. Barry Levinson při této příležitosti představí ve Varech svůj nejnovější režisérský počin, drama Paterno z produkce HBO a uvede již zmíněný snímek Rain Man a nadčasovou politickou satiru Vrtěti psem.


Herečka a scenáristka Rachel Shentonová a režisér Chris Overton osobně představí svůj film Tiché dítě (The Silent Child 2017), který získal v letošním roce Oscara pro nejlepší krátký film. Tento snímek bude na MFF Karlovy Vary uveden v sekci Lidé odvedle.

V neposlední řadě se můžeme těšit i na film Nico, 1988, který mapuje závěr umělecké dráhy hudební ikony Christy Päffgenové.V rámci sekce Horizonty uvede tento hudební biografický snímek dánská herečka Trine Dyrholm, představitelka titulní role. „Trine Dyrholm byla pro film klíčovým člověkem. Její přínos pro můj film a mě samotnou byl obrovský. Trine dala Nico energii a vitalitu, podpořila film přesnou porcí energie, která byla potřeba,“ říká o hlavní představitelce režisérka Susanna Nicchiarelliová.
 
 
Co: 53. MFF Karlovy Vary

Kde: Karlovy Vary

Kdy: 29. června – 7. července 2018

Podrobnosti: kviff.com

(Foto: kviff)

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací