58. ročník Zlín Film Festivalu zahájili Čenský, Morávková a YouTuber Luboš Kulíšek

Dětští diváci zhlédli snímek Falkoni.
 
 
Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Zlín Film Festival byl zahájen v pátek 25. května 2018 dopoledne za zvuků bubnů. Moderátorská dvojice Dana Morávková a Jan Čenský se inspirovali otevíracím filmem pro děti Falkoni, který se točí kolem fotbalu. Čenský se chopil obřího bubnu a za rytmického bubnování rozhýbal celé zlínské Kongresové centrum. Na podium zavítala i filmová delegace ke snímku, a to islandský režisér Bragi Þór Hinriksson a představitel hlavní role.

Do kina můžeme zajít na 300 filmů z 55 zemí světa, z toho 169 soutěžních. „Našim posláním je představit divákům celosvětovou filmovou tvorbu pro děti a mládež, zpřístupnit ji dětskému divákovi, vytvořit mu nabídku kvalitní alternativy k běžně dostupnému audiovizuálnímu obsahu,“ uvádí prezident Zlín Film Festivalu Čestmír Vančura.

Kromě bohaté filmové nadílky se mohou návštěvníci festivalu těšit na poutavý doprovodný program, který nabídne celou řadu koncertů, výstav, večerů strávených v Letním kině, přednášek a setkání s významnými hosty. Ve Festivalové uličce se bude dokonce tančit.

Menší šílenství způsobil i YouTuber Luboš Kulíšek alias Luboš Je Celkem Fajn, který se objevil na ceremoniálu určeném pro děti. Jeho přítomnost ovšem nebyla pouze náhodná. Známý YouTuber bude po celou dobu ZFF moderovat festivalové minuty, které poběží na ČT 2.

Co: 58. Zlín Film Festival

Kde: Zlín

Kdy: 25. května – 2. června 2018

Podrobnosti: zlinfest.cz

Jak to na zahájení Zlín Film Festivalu vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací