Filmové události #21/18: Muži v černém se dočkají spin-offu, Bude i nová bondovka

Křišťálový glóbus převezme ve Varech Barry Levinson. Jake Gyllenhaal v pokračování Spider-Mana? Film o Boba Fettovi bude režírovat James Mangold. Morgan Freeman obviněn ze sexuálního obtěžování. Zlín Film Fest zahájen. První ukázka k temnému Mouglímu.

#21/18

Willa Smitha a Tommyho Lee Jonese coby muže v černém zná snad každý, oblíbená sci-fi trilogie si však pro fanoušky chystá spin-off. Ve snímku se zatím mají objevit Tessa Thompson, Chris Hemsworth a Liam Neeson coby šéf britské pobočky Mužů v černém. Režie se ujme F. Gary Gray (Rychle a zběsile 8, Straight Outta Compton, scénář pak píší Matt Holloway a Art Marcu, kteří jsou podepsání pod prvním Iron Manem. Detaily děje zatím nejsou známy, tvůrci pouze potvrdili, že se příběh odehrává ve stejném světě jako předchozí díly

V pátek 25. května byl zahájen osmapadesátý ročník Zlín Film Festivalu, který potrvá až do soboty 2. června. V zahajovací projekci pro děti se představil islandský film Falkoni, večer pak byl zahájen pro dospělé diváky slovensko-českým snímkem Nina. Návštěvníci se pak mohou těšit na bohatý doprovodný program, který zahrnuje skupinu Wohnout, letní kino či film Thor: Ragnarok.

Tenhle muž také občas nosí černá značková saka, jeho jméno je Bond, James Bond. A v uplynulém týdnu bylo oznámeno nové pokračování. Jeho režie i scénáře se ujme Danny Boyle (Trainspotting, Milionář z chatrče, 28 dní po té). V roli britského agenta s oblibou v martini, které se nemíchá, pouze protřepá, se již po páté vrátí Daniel Craig. V dalších rolích se pak objeví Naomie Harris, Ben Wishaw či Rory Kinnear. Další podrobnosti o snímku zatím nejsou známy.

Kdo letos navštíví Karlovy Vary? První jména již byla oznámena. Prvním návštěvník je režisér Barry Levinson, který na festivalu převezme Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii. Mezi jeho nejznámější díla patří například Rain Man nebo Vrtěti psem, které uvede i v rámci festivalu. Ve Varech dále představí svoje nejnovější dílo Paterno z produkce HBO. Do Varů dále zavítají herečka a scenáristka Rachel Shenton, režisér Chris Overton či dánská herečka Trine Dyrholm.

Jake Gyllenhaal, známý ze snímků Den poté nebo Zkrocená hora, je možným adeptem na roli v novém pokračování marvelovského Spider-Mana. Herec se uchází o potenciální roli postavy jménem Mysterio, který je z komiksů dlouholetým nepřítelem pavoučího muže. Jeho nejvýraznější částí je skleněné akvárium, které nosí přetažené přes hlavu. Vidět Gyllenhaala v takové roli by bylo jistě zajímavé.

Boba Fett, záhadná postava ze Star Wars, se dočká svého snímku. Ano je to tak, po Hanu Solovi, který tento týden vstoupil do kin, se jedná o další postavu hvězdné ságy, o které bude natočen samostatný film. Zatím bylo potvrzeno, že režie se ujme James Mangold (Logan: Wolverine, Walk the Line). Studio Lucasflim také potvrdilo chystaný snímek o jedné z nejoblíbenějších postav celé série, tedy Obi Wan Kenobim.

Koncem minulého týdne se objevily první hlasy obviňující amerického herce Morgana Freemana ze sexuálního obtěžování. Ozvalo se přes osm žen. Co je na jejich prohlášení pravdy bude muset být ještě prošetřeno. Uznávaný herec se zatím pouze omluvil za vzniklé potíže.

Uplynulý týden s sebou také přinesl první ukázku ke snímku Mauglí, který má představovat troch jinou a poněkud temnější verzi Knihy džunglí. Jedná se již o druhou live action adaptaci tohoto příběhu, tentokráte ovšem dosti drsnější. Režisér Andy Serkis, který ve snímku ztvárňuje dobrotivého medvěda Baloo, si zkrátka vytvořil svět podle svých představ. V dalších rolích se pak představí Cate Blanchett (Kaa), Benedict Cumberbatch (Sher Khan), Christian Bale (Bagheera), Peter Mullan (Akela) či Rohan Chand (Mauglí) a další. V českých kinech má snímek plánovanou premiéru na 18. října.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací