58. Zlín Film Festival: Déčko slaví narozeniny, padla nultá klapka Kriminálky 5.C a hvězdy se prošly po červeném koberci

Do Zlína dorazila delegace k pohádce Čertoviny, seriálu Mazalové a mnoho dalších hostů.
 
 
58. ročník Zlín Film Festivalu je v plném proudu a ve Zlíně se to hemží známými osobnostmi a vzácnými hosty. Atmosféru Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež využila i Česká televize, která zde odstartovala oslavy pátých narozenin dětského kanálu ČT :D. Pod heslem „Déčko slaví, pět let baví!“ proběhla beseda s tvářemi oblíbených dětských pořadů. Setkáním provázel moderátor Zpráviček Jakub Voříšek, který vyzpovídal zástupce seriálu Mazalové – scénáristu Rudolfa Merknera a herečku Janu Bernáškovou, tvář hudebního pořadu Hudební perličky Pavla Šporcla – Pavel dokonce zahrál na své modré housle, průvodce vědomostní soutěží AZ kvíz junior – moderátora Honzu Adámka či zástupce sportovního magazínu Lvíčata – moderátora Aleše Valentu.


Jen pár minut po přátelském popovídání proběhla v Kongresovém centru Zlín historická událost. Padla tu totiž „nultá klapka“ nově připravovaného seriálu Kriminálka 5. C. Kriminálka pro děti vznikne pod režijní taktovkou Juraje Nvoty. První záběry navíc vzniknou přímo na ZFF, protože jeden z dílů se odehrává na filmovém festivalu a aktuální atmosféra ve Zlíně je nenapodobitelná.

Chybět nesměla ani tradiční chůze po červeném koberci. Moderátoři Dana Morávková a Jan Čenský na rudém běhounu přivítali Janu Bernáškovou, Rudolfa Merknera, Pavla Kříže, Aleše Valentu, Petru Nesvačilovou či Marka Němce. Dorazily i vzácné filmové delegace, a to k francouzskému snímku Ava ve složení režisérka Léa Mysius a střihač Pierre Deschamps a české pohádce Čertoviny, kterou reprezentovali Dominick Benedikt, Sára Sandeva, Richard Jaroslav Müller a Andrea Hoffmannová.

Jak to na 58. ZFF vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací