Recenze: Já, Simon / Love, Simon

Proč by měli mít coming outy jen homosexuálové?
 
 
Sympatická a pozitivní komedie o dospívání a o tom, že bychom se neměli stydět být sami sebou. Řeknete si, to už to ale bylo hodněkrát! Ohrané téma? Možná. Ale Simon toto podává v originálním světle a z jiného úhlu pohledu, a právě proto je svým způsobem unikátní.


To se tak trochu nedá říct o jeho protagonistovi. Simon je obyčejný kluk, chodí na střední, má skvělé rodiče, mladší sestru rádoby kuchařku a tlupu kamarádů, na které je spoleh. V něčem se však přece jen liší. Má velké tajemství, o kterém ještě nikomu neřekl. Simon je totiž gay. Vše se však změní, když jednoho dne na školních stránkách někdo ze spolužáků napíše anonymní doznání, že je gay. A tak se mu Simon, též pod anonymní přezdívkou, svěří po mailu. To způsobuje, že Simon se začíná čím dál tím více osvobozovat. Jenže co teď dál?

Část příběhu sledujeme klasicky z pohledu třetí osoby, část prostřednictvím mailů protagonisty.Tak zní premisa příběhu, kterou nám přináší režisér Greg Berlanti (The Flash, Arrow, Legends of Tomorrow) a scenáristi Elizabeth Berger (This Is Us) a Isaac Aptaker (This Is Us). Ti se nechali inspirovat stejnojmennou knihou, která je v současnosti velkým hitem. Vytvořili tak poutavý příběh s pozitivním vyzněním a v dnešní době důležitým posláním. Snímek má navíc spád a ani na chvíli se u něj nenudíme. Děj je vyprávěn způsobem, který zaujme už od samého začátku. Část příběhu sledujeme klasicky z pohledu třetí osoby, část prostřednictvím mailů protagonisty.

A právě ten je středu celého děje. Díky němu je film takovým, jakým je. Proto bylo důležité, aby tvůrci vybrali toho správného představitele. A nemohli vybrat lépe, Nick Robinson si roli titulního hrdiny osvojil, stejně jako srdce diváků. Do jeho Simona se dokáže vžít každý, a není potřeba k tomu být gay. Tak působivý výkon mladý herec podává. Z dalších rolí stojí jistě za zmínku Simonovi rodiče v podání Jennifer Garner a Joshe Duhamela. Oba podávají velmi kvalitní výkony a dojemně ztvárňují otce a matku, kteří, i když podporují svého syna, musí se ztotožnit s jeho novým já. V dalších rolích se pak objevili Katherine Langford, Alexandra Shipp, Logan Miller, Keiynan Lonsdale, Jorge Lendeborg Jr. či Tony Hale.

Důležitou roli ve snímku hraje i hudební doprovod, který se protkává celým příběhem. V měnící se hudbě jako by se odrážely změny nálad hlavního hrdiny. Zaznívají tu hity jako Rollercoaster od Bleachers, Love Me od The 1975, Feel It Still od Portugal, The Man či I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) od Whitney Houston a mnoho dalších.

Dohromady je tak Já, Simon velmi příjemná podívaná, která nám nabízí poutavý a dojemný příběh, kvalitní herecké výkony a důležitou pointu. To vše dohromady činí ze Simona hit roku. A že svět nepotřebuje další teenagerovské drama? Možná, ale běžte do kina a podívejte se, uvidíte sami.
 
 

Yoko Ono, John Lennon, Wonder Woman a Cristiano Ronaldo, tomu se říká squad goals.


 
 

Škola skončila, honem pryč!


 
 

Koukejte, to je Ben Affleck jako Batman! Ten ale vypadá vtipně.


 
 

80%

Já, Simon / Love, Simon

Dohromady je tak Já, Simon velmi příjemná podívaná, která nám nabízí poutavý a dojemný příběh, kvalitní herecké výkony a důležitou pointu. To vše dohromady činí ze Simona hit roku. A že svět nepotřebuje další teenagerovské drama? Možná, ale běžte do kina a podívejte se, uvidíte sami.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací