Ve Zlíně se dražily klapky a besedovalo se s Artem Parkinsonem ze Hry o trůny

Největší zájem byl o klapku „Obecná škola“ autora Maroše Churého.
 
 
Již pojedenadvacáté se v rámci Zlín Film Festivalu podporovali mladí a začínající filmaři. Do Salonu filmových klapek se letos zapojilo 147 výtvarníků, kteří umělecky ztvárnili tradiční filmové klapky. Prohlédnout a následně koupit jste si mohli například klapku Kristiána Kodeta „Anděl“, Dagmar Havlové „Rozvod po česku“, Kateřiny Miler „Růže pro Tebe“ či Alžběty Beránkové „Red carpet road“.


Zájem o originální umělecká díla byl opravdu velký. Dokonce byl překonán rekord v historii Salonu filmových klapek. Pro Nadační fond FILMTALENT bylo letos vydraženo neuvěřitelných 2 400 000 Kč. „Největší zájem vzbudila klapka „Obecná škola“ autora Maroše Churého, která byla vydražena za mimořádně vysokou částku 110 000 korun, dále klapka „Hrej si a nezlob!“ od Dagmar Dudové za 70 000 korun a klapka „Rudolf II“ od Karla Musila za 45 000 korun,“ uvedla mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

Každá velká a dnes již ostřílená filmová hvězda někdy začínala. V rámci sekce Young Stars do Zlína přijeli i dva mladí a talentovaní herci, kteří mají slušně rozjetou kariéru. Pozvání přijal irský herec Art Parkinson, kterého můžeme znát jako Rickona Starka z populárního seriálu Hra o trůny či filmu San Andreas. S fanoušky se setkal i Texasan Josh Wiggins, který je známý z filmů Hrdina Max, Cesta divočinou či Nová šance. Josh na besedě s fanoušky a novináři prozradil, že se mu ve Zlíně strašně líbí a mrzí ho, že se tu může zdržet jen na dva dny. Příště prý přijede na dva měsíce.

Jak to na aukci klapek a setkání s Young Stars vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací