58. Zlín Film Festival ocenil vítězné filmy, odhalil hvězdy na chodníku slávy a dokonce se beželo pro dobrou věc

Divákům se nejvíce líbil snímek Přání k mání.
 
 
58. Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Zlín Film Festival po devíti dnech oficiálně končí. A letos jsme se opravdu nenudili. Do soutěže bylo zařazeno 169 snímků a potkat jsme se mohli s celou řadou významných filmových osobností z České republiky a zahraničí, mezi kterými byli například herci Jaromír Hanzlík, Ivana Andrlová a Maroš Kramár, Anna Geislerová, Simona Stašová, Ivana Chýlková, Josef Trojan, Zdeněk Piškula, irský herec Art Parkinson, americký herec Josh Wiggins, slovenská herečka žijící v Itálii Barbora Bobuľová, hudební skladatel a dirigent Andrea Morricone a mnoho dalších.

V rámci festivalu proběhlo i odhalení hvězd dětských filmových herců Maroše Kramára a Ivany Andrlové na Chodníku slávy na parkovišti před Velkým kinem. A samozřejmě se i oceňovalo. Vítěznými filmy se staly a Zlatý střevíček si odvezly filmy Supa Modo (nejlepší hraný film pro děti), Ječná pole za horami (nejlepší hraný film pro mládež) či český Hurá na borůvky (nejlepší animovaný film). Divákům se nejvíce líbilo pohádkové dobrodružství Přání k mání, které získalo Zlaté jablko. Nejlepším evropským dokumentem se stala Planeta Česko.

Za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež obdrželi Zlatý střevíček slovenská herečka Magda Vášáryová a český herec Jaromír Hanzlík. Italský skladatel a dirigent Andrea Morricone byl oceněn za přínos v oblasti tvorby filmové hudby.

Poslední den Zlín Film Festivalu, tedy v sobotu 2. června 2018 se již tradičně běžel Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín. Běžci letos přispívali na speciální rehabilitační pomůcky pro malou Izabelku trpící vzácnou genetickou chorobou.

Pokud jste si letošní ročník užili, a to filmový i doprovodný program, určitě vás potěší slova prezidenta ZFF Čestmíra Vančury: Příští ročník Zlín Film Festivalu se bude konat od pátku 24. května do soboty 1. června 2019. „Chystáme na něj už teď další úpravy v programové i doprovodné části, abychom jej posunuli zase o něco dál.“

(Foto: Zlín Film Festival)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací