Letní shakespearovské slavnosti 2018 přinesou premiéru melancholické komedie Dobrý konec všechno spraví

V režii Jana Antonína Pitínského uvidíme Annu Fialovou, Martina Siničáka, Ondřeje Pavelku, Martina Dejdara a další.
 
 
Jako každý rok, i tyto prázdniny budeme moci strávit ve společnosti anglického básníka, dramatika a herce. Letní shakespearovské slavnosti 2018 nabídnou jedenáct her, dvě premiéry, tři derniéry a 144 představení ve čtyřech městech (Praha, Brno, Ostrava a Bratislava).

Letošní ročník odstartuje v úterý 26. června 2018 premiérou něžně melancholická komedie Dobrý konec všechno spraví v režii Jana Antonína Pitínského. V roli Heleny, jež je kvůli nešťastné lásce k Bertramovi ochotna udělat vše, budeme moci obdivovat mladou herečku Annu Fialovou. „Stále hledám, v čem si jsme podobné a co všechno bych v Helenině situaci udělala jinak, jestli vůbec,” popisuje svůj vztah k postavě Fialová. Helenina vyvoleného ztvární Martin Siničák. V dalších rolích se představí Ondřej Pavelka, Marie Durnová, Jan Vlasák, Martin Dejdar, Oldřich Vízner nebo David Novotný. „Co se týče obsazení, rozhodoval především můj určitý obdiv k hercům, někdy až bláznivá sympatie,” vysvětluje Jan Antonín Pitínský svůj výběr.

Toto léto budeme moci naposledy zhlédnout představení Sen noci svatojánské, Romeo a Julie a v Ostravě Hamleta v nastudování Janky Ryšánek Schmiedtové. Chybět nebude oblíbená komedie Veselé paničky windsorské s Bolkem Polívkou, Simonou Stašovou a Evou Režnarovou v hlavních rolích, která bude v rámci Letní shakespearovské slavnosti uvedena již desátou sezónu.

Co: Letní shakespearovské slavnosti

Kde: Praha, Brno, Ostrava, Bratislava

Kdy: 26. června až 7. září 2018

Podrobnosti: shakespeare.cz

Jak to vpadalo na tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací