Druhý celovečerní film v režii Jiřího Mádla Na střeše se začne natáčet v srpnu

Roli profesora Rypara převezme po Janu Třískovi herec Alois Švehlík.
 
 
Po filmu Pojedeme k moři, který v kinech vidělo přes 100 tisíc diváků, se Jiří Mádl pustil do režie druhého snímku, a to dramatické komedie Na střeše.

Příběh, jež by měl působit hořkosladkým dojmem, se točí kolem profesora Rypara (Alois Švehlík), který poskytne dočasné útočiště mladému Vietnamci Songovi (Lukas Duy Anh Tran). Jiří Mádl začal psát scénář v době svých studií ve Spojených státech. „V New Yorku jsem rok bydlel na kolejích s asijským ilegálem. Můj kamarád si prošel podobným osudem jako Song – hlavní postava ve scénáři. Byl jsem nakonec součástí toho dobrodružství po dobu téměř tří let a vím, co pro mě tato zkušenost znamená a jak moc to může oslovit a především pobavit publikum,“ říká Jiří Mádl.

Postavu profesora Rypara měl původně ztvárnit Jan Tříska, který nás bohužel opustil a na Jiřího Mádla čekalo nejednoduché hledání nového představitele. „Alois Švehlík mi najednou tak padl do oka, že už jsem necítil jen zarputilost, ale opravdový těšení se na jednotlivý scény s ním. Člověk musí věřit, že se věci dějí, protože tak mají být. Tohle se zatím tak zdá,“ objasnil obsazení režisér Jiří Mádl.

V dalších rolích uvidíme Vojtěcha Dyka, Máriu Havranovou či Adriana Jastrabana. Natáčet se začne v srpnu tohoto roku a premiéra je naplánovaná na 7. února 2019.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací