Letní filmová škola 2018 představí tvorbu Larse von Triera

Těšit se můžeme i na virtuální realitu, kultovní muzikály či sekci Be2Can Starter.
 
 
Od 27. července do 5. srpna 2018 se bude v Uherském Hradišti konat další ročník Letní filmové školy. Filmový historik a profesor z kodaňské univerzity Peter Schepelern a střihač Anders Refn přijedou na festival představit tvorbu Larse von Triera. „Cílem sekce je představit méně známou tvorbu von Triera, základní prvky, ze kterých se postupně složil obraz velkého režiséra, a ozřejmit divákům genezi jeho kariéry. Festival uvede von Trierovy studentské filmy, experimentální práce, reklamy, videoklipy, divadelní záznamy a zároveň i nejzásadnější celovečerní hraná díla,“ přibližuje téma hlavní dramaturg Letní filmové školy Jan Jílek.

Filmovka jde s dobou a umožní nám okusit i fenomén v podobě virtuální reality. Komplexní program čítá autorské dokumenty s ekologickou či migrační tematikou, artové kousky z předních světových festivalů nebo výběr nejzajímavějších VR videoklipů. V rámci Projektu 100 se bude letos zpívat a tančit. V digitalizované podobě si budeme moci vychutnat pět kultovních muzikálů, a to Zpívání v dešti, Limonádový Joe aneb Koňská opera, Rocky Horror Picture Show, Vlasy a Moulin Rouge).

Ochuzeni nebudeme ani o výběr lahůdek Be2Can Distribution. Letos nově pojmenovaná sekce Be2Can Starter promítne spirituální drama Modlitba, nevšední a citlivou rekonstrukci 3 dny v Quiberonu, minimalistickou lovestory Láska mezi regály, polský snímek Tvář a čínský magický neo-noir Poslední večery na Zemi, který diváky láká na padesátiminutový 3D záběr bez střihu.

Co: Letní filmová škola 2018
Kde: Uherské Hradiště
Kdy: od 27. července do 5. srpna 2018
Podrobnosti: lfs.cz

Jak to vypadalo na tiskové konferenci LFŠ se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací