Filmové události #24/18: Záhadná jeptiška je zpátky, Ryan Gosling jako Neil Armstrong

V prvním traileru se předvedl i sloník Dumbo.
 
 
Předány Tony Awards. Jiří Mádl začíná znovu točit film Na střeše. TV Nova připravuje seriál Kameňák.  Nový projekt České televize s Dejvickým divadlem. Wonder Woman 2 nabídla první fotografie. Oznámeny nominace na Teen Choice Awards. Pomáda slaví čtyřicet let.

#24/18

Začátkem týdne byly sociální sítě pohlceny první ukázkou k dlouho očekávanému snímku Sestra (orig. The Nun, neplést si se Sestra v akci!). Ta navazuje na hororovou sérii V zajetí démonů, kam spadají i filmy o panence Annabelle. Sestra jako postava debutovala V zajetí démonů 2 a podruhé pak v Annabelle 2: Zrození zla. Nový film odkrývá příběh záhadné jeptišky a to, jak se z ní stal strašidelný přízrak. Do role ústřední postavy se vrací Bonnie Aarons, dále se zde pak objeví Taissa Farmiga, Charlotte Hope nebo Demián Bichir a další. V českých kinech bude tato řádová sestra řádit od 6. září.

V další ukázce z minulého týdne se zase předvedl Ryan Gosling, tentokráte v roli slavného astronauta Neila Armstronga. Gosling ztvárňuje Armstronga ve filmu První člověk, který se zaměřuje na život této legendy a na to, co všechno vedlo k tomu, že se stal prvním mužem na měsíci. Jeho ženu ztvární Claire Foy (The Crown), v dalších rolích pak budou k vidění například Jason Clarke, Kyle Chandler, Pablo Schreiber, Ciarán Hinds či Corey Stoll a další. V našich kinech přistane slavný astronatu v první polovině října.

A do třetice všeho dobrého. I poslední aktuální trailer se tak trochu týká létání, dalo by se říct. Jedná se o první ukázku k Dumbovi. Příběh o milém ušatém sloníkovi jistě není třeba připomínat. Dumbo je po Knize Džunglí, Krásce a zvířeti či chystaném Lvím králi, další z mnoha klasických disneyovských animáků, které se studio rozhodlo předělat do hrané podoby. Do oblíbených animovaných postav se zde převtělí Eva Green, Michael Keaton, Colin Farrell, Danny DeVito nebo Alan Arkin. Do Česka přiletí Dumbo koncem března příštího roku.

Uplynulý týden byl zahájen vskutku pompézně, a to udílením amerických prestižních divadelních cen Tony. Ty byly předány v pondělí 11. června. Jedním z nejvýraznějších momentů byl projev oblíbeného herce Roberta De Niro, který se hrubě vyjádřil k americkému prezidentovi a vyvolal tím nemalé pozdvižení jak v sále, tak později i na sociálních sítích.

A nyní krátký přesun na českou filmovou scénu. Herec a režisér Jiří Mádl konečně pokračuje v natáčení snímku Na střeše. To bylo pozastaveno po nečekané smrti herce Jana Třísky v září minulého roku. Tříska zde měl ztvárnit hlavní postavu, tvůrci už však našli vhodnou náhradu v podobě Aloise Švehlíka, který převzal roli po svém zesnulém kolegovi. Ústřední hrdina poskytne dočasné útočiště mladému Vietnamci, kterého nalezne ukrytého na střeše svého domu. Příběh pak sleduje soužití nevraživého pána s mladíkem v zoufalé situaci v neznámém městě, což vyúsťuje v tragikomické momenty a nečekané události. Plánovanou premiéru má film na 7. únor příštího roku.

Televize Nova zahájila v uplynulých dnech natáčení svého nového seriálu Kameňák. Ten volně navazuje na divácky oblíbenou stejnojmennou filmovou sérii. Tomu nasvědčuje i herecké obsazení, do svých rolí se vrátí Václav Vydra, Jana Paulová, Leoš Noha, Pavel Kikinčuk a jiní.

Poslední novinka z Česka se týká České televize. Ta v pátek oznámila na svých sociálních sítích, že chystá projekt s Dejvickým divadlem. Zapojit se má celý jeho herecký ansámbl, režie se pak ujal Miroslav Krobot. Podrobnější detaily zatím nebyly sděleny.

Avšak zpátky na mezinárodní scénu. Oblíbená komiksová hrdinka Wonder Woman nabídla fanouškům první pohled na své pokračování, a to v podobě fotografií postav. Velké spekulace vyvolala fotografie herce Chrise Pina, jeho postava v prvním snímku zahynula, a tak fanoušci začali teoretizovat, co jeho návrat pro svět amazonské divošky znamená.

(Foto:Image via Warner Bros.)

Bez diskuzí se neobešly ani nominace na každoroční Teen Choice Awards, které byly oznámeny v uplynulých dnech. Toto divácké ocenění nabízí ceny v celé škále kategorií od hudebních po filmové i televizní a další. Ty filmové ovládla s mnohočetnými nominacemi marvelovka Avengers: Infinity War, úspěšný byl i osmý díl ze ságy Star Wars, či letošní remake Jumanji a další snímky. V seriálových kategoriích se pak mohou těšit několika nominacím seriály Riverdale, Stranger Things nebo Shadowhunters: The Mortal Instruments.  Fanoušci z celého světa mohou podpořit své favority hlasy přímo na stránkách Teen Choice Awards, samotné udílení cen se pak uskuteční 12. srpna.

Závěrem něco veselého. Kdo by nemiloval napomádovaného Dannyho v podání Johna Travolty a nezáviděl Olivii Newton John coby hezounké Sandy? Každý známe jejich zamilovaný příběh a písně z Pomády jsou zkrátka nestárnoucími hity. Kdo by řekl, že už to jsou čtyři dekády od uvedení tohoto populárního muzikálu na filmová plátna? 16. června tak Pomáda oslavila čtyřicáté výročí od své premiéry v roce 1978.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací