Recenze: Máš ji! / Tag

Co myslíte, je více vzrušující gangbang nebo honěná?
 
 
Většina z nás z dětských her vyroste. Určitě si ale pamatujete, jak jste před barákem skákali panáka, telefonovali si prostřednictvím provázku a plastového pohárku či hráli na schovávanou.  Někdo si ale zachová hravého ducha i v dospělosti a hru z mládí dotáhne do krajních možností. A v mnohých případech vytyčené hranice i mílovými kroky překročí. Přesně to platí i pro partičku kluků, kteří si už třicet let hrají na honěnou.

Není vítězů, ale pouze poražených.Každý rok v květnu se z Hogana ‚Hoagie‘ Malloye (Ed Helms), Boba Callahana (Jon Hamm), Randyho ‚Chilli‘ Cilliana (Jake Johnson), Kevina Sabla (Hannibal Buress) a Jerryho Pierce (Jeremy Renner) stávají kluci, kteří nelení a jsou schopni udělat psí kusy, aby dali některému z ostatních kamarádů „babu“. Není vítězů, ale pouze poražených. Letošní ročník je ale něčím speciální, Jerry konečně přijde o titul hráče, kterého nikdy nedohonili. Podaří se jim to? Slibují si to každý rok, tak to snad tentokrát klapne.

Říkáte si, postavit zápletku filmu na tom, že si pět chlapů i v dospělosti hraje na honěnou, je bláznovství nejvyššího stupně. Režisér Jeff Tomsic a scénáristé Rob McKittrick a Mark Steilen se nezalekli, a rozhodli se inspirovat skutečným příběhem a komedii opravdu natočit.

Ústřední partička se pyšní povedeným obsazením. Role nenapravitelného huliče Chilliho bydlícího u rodičů se chopil Jake Johnson, kterého známe ze seriálu Nová holka. Srdce týmu ztvárnil Ed Helms, jež se nestydí převléci za stařenku či uklízeče. Jeho manželku v Máš ji! si zahrála Isla Fisher, která má zakázáno hrát, protože je nejen holka, ale navíc je i moc soutěživá. Dále tu máme Hannibala Buresse, jehož postava postrádá sebevědomí a držitele Zlatého globu Jona Hamma, úspěšného businessmana. Všichni čtyři muži se se svými postavami poprali na výbornou a ztvárnili je více než přesvědčivě. Velkou pětku doplňuje Jeremy Renner, který v roli Jerryho mohl uplatnit zkušenosti z Marvel filmů či série Mission: Impossible.

Tvůrci si s komedií Máš ji! opravdu vyhráli. Kameraman Larry Blanford nešetří pestrostí záběrů. Při jedné honičce nám dokonce servíruje detailní záběr obličeje jednoho z hlavního aktérů. Nechybí ani zpomalené záběry, a to ve chvílích, kdy se ostatní snaží dostat Jerryho. Ten se v těchto okamžicích promění v něco jako terminátora analyzujícího chování všech ostatních s důkladným komentářem. Pokud se bojíte, že se tyto zpomalovačky v průběhu sledování filmu omrzí, opak je pravdou. Postupem jsou doplňovány i vnitřními pocity ostatních a jsou stále vtipnější. Uvolněnou atmosféru dokresluje i hudební doprovod Germaineho Franca. A pokud nechcete přijít o opravdu vtipnou hudební tečku na závěr, neodcházejte z kina před koncem titulků.

Hravý, to je asi ten nejvýstižnější jednoslovný popis komedie Máš ji!. Při hře na honěnou v podání herců Jeremy Renner, Ed Helms, Hannibal Buress, Jon Hamm, a Jake Johnson se opravdu od srdce zasmějeme. Drtivá většina vtipů je skutečně povedená, a dokonce si při nich postavy nic nestrkají do zadku, a ani z něho nic nevychází (a to už je v dnešní době pomalu zázrak). Máme tu jen menší naklepání, a to se dá přehlédnout. I tak jdou vtípky opravdu na dřeň, a ne všichni diváci na tyto pravidla musí přistoupit. I Tom a Jerry jsou kamarádi, ale přitom se při svých eskapádách nešetřili. A poselství filmu? Neuduste to hravé dítě uvnitř vás a užívejte si chvíle strávené s přáteli a rodinou.
 
 

My tři králové jdeme k vám, „babu“ vinšujem vám.


 
 

Hawkeye se nenechá zaskočit. Ani zezadu.


 
 

Dotknout se této party v květnu se nevyplácí.


 
 

85%

Máš ji! / Tag

Hravý, to je asi ten nejvýstižnější jednoslovný popis komedie Máš ji!. Při hře na honěnou v podání herců Jeremy Renner, Ed Helms, Hannibal Buress, Jon Hamm, a Jake Johnson se opravdu od srdce zasmějeme. Drtivá většina vtipů je skutečně povedená, a dokonce si při nich postavy nic nestrkají do zadku, a ani z něho nic nevychází (a to už je v dnešní době pomalu zázrak). Máme tu jen menší naklepání, a to se dá přehlédnout. I tak jdou vtípky opravdu na dřeň, a ne všichni diváci na tyto pravidla musí přistoupit. I Tom a Jerry jsou kamarádi, ale přitom se při svých eskapádách nešetřili. A poselství filmu? Neuduste to hravé dítě uvnitř vás a užívejte si chvíle strávené s přáteli a rodinou.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací