Tim Robbins, Terry Giliam, Anna Paquin a Stephen Moyer budou hosty 53. MFF Karlovy Vary

V Letní kině uvidíme snímek Vykoupení z věznice Shawshank.
 
 
Za pouhých deset dnů odstartuje již 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. A jako každý rok, i letos se to bude v lázeňském městečku hemžit vzácnými hosty.


Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii převezme herec, režisér, scenárista, producent a hudebník Tim Robbins. Tím ale jeho poslání na festivalu nekončí. Nejenže tu uvede své autorské filmy Bob Roberts a Kolébka ve větru, ale představí se i jako hudebník. Speciální koncert proběhne ve středu 4. července 2018 v Městském divadle s kapelou. Navíc se stane i hvězdou letošního Letního kina, kde v sobotu 30. června 2018 uvede kultovní snímek Vykoupení z věznice Shawshank.

Ve Varech poteče i krev. Přesněji řečeno Pravá krev, protože pozvání přijali i novozélandská herečka Anna Paquin s manželem Stephenem Moyerem, kteří v seriálu True Blood ztvárnili ústřední postavy Sookie Stackhouse a Billa Comptona. Talentovanou herečku proslavila především její role Roque v čtyřdílné komiksové sérii X-man. Manželský pár na festivalu uvede spolu se scenáristou a hercem Denisem O´Harem a producentkou Cerise Hallam Larkinovou film Sklenka na rozloučenou.

Muž, který zabil Dona Quijota míří po letošním MFF v Cannes k nám. Dobrodružné sci-fi na karlovarském festivalu osobně představí režisér Terry Giliam. Hlavních rolí se ujali Adam Driver, Jonathan Pryce, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgård a Joana Ribeiro. Pokud sledujete televizní seriál Kriminálka Miami, určitě znáte amerického herce Roryho Cochrana. Ten na MFF KV uvede western Hostiles. Dobrodružné drama zde bude promítnuto pod českým názvem Nepřátelé.
 
Co: 53. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Kde: Karlovy Vary

Kdy: 29. června – 7. července 2018

Podrobnosti: kviff.com

(Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary)
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací