Deset výjimečných mladých režisérů předvede svůj talent na 53. MFF Karlovy Vary

V sekci První podání uvidíme díla výjimečných mladých tvůrců z Gruzie, Itálie, Slovenské republiky, Švédska a dalších zemí.
 
 
Pod patronací European Film Promotion proběhne na 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary již čtvrtý ročník sekce První podání, která představí dalších deset talentovaných mladých režisérů. Tvůrci ze zemí, jako je Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Gruzie, Itálie, Nizozemí, Polsko, Portugalsko, Slovenská republika, Švédsko a Švýcarsko, přivezou na festival své krátké filmy, které zde budou prezentovat divákům, filmovým odborníkům a médiím od 1. do 4. července 2018.

Z Bosny a Hercegoviny pochází snímek Čistý Nevena Samardžiće o narkomanovi, který se snaží své závislosti zbavit, švédský filmař Dawid Ullgren přijíždí do lázeňského města s filmem 1981 o homosexuálním páru zkoumajícím své nejhlubší sexuální touhy v sauně a slovenský herec a režisér Michal Duriš představí svou Hřejivou komedii o depresi, šílenství a nesplněných snech.

Do Karlových Varů se letos vrátí Klara Kochańska z Polska, která se účastnila Prvního podání v roce 2016. Tento rok budeme moci její nové dílo Via Carpatia zhlédnout v rámci soutěžní sekce Na východ od Západu. „Když jsem se účastnila Prvního podání 2016 s mým absolventským filmem Nájemnice, stále jsem se cítila spíš jako studentka. Ale díky Prvnímu podání jsem si uvědomila, že mohu být též součástí filmařského společenství a možná i filmového průmyslu. Tento pocit mi dal sílu bojovat a stát si za svým dalším projektem. Protože, upřímně, bylo dost těžké realizovat náš celovečerní debut, navzdory velkému mezinárodnímu úspěchu Nájemnice,“ svěřila se Klara Kochańska.

Dalším důkezem, že První podání je opravdu plné talentovaných tvůrců, je i úspěch režiséra a scénáristy Michala Blaška a jeho krátkého snímku Atlantida, 2003 (s nímž se prezentoval v rámci Prvního podání v roce 2017), za který získal Cenu Magnesia za nejlepší studentský film, jež převzal na slavnostním ceremoniálu Český lev v pražském Rudolfinu. 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací