Podívali jsme se na natáčení třetí řady seriálu První republika

Jiří Vyorálek, Ján Koleník, Vladimír Polívka, Veronika Arichteva a další se vrací do rodinného historického seriálu.
 
 
Již potřetí se na televizní obrazovky České televize vrátí seriál První republika. Pod režijní taktovkou Bisera A. Arichteva se tentokrát podíváme do třicátých let minulého století. Tvůrci slibují, že se bratři Valentovi (Jiří Vyorálek, Ján Koleník) tentokrát postaví společnému nepříteli.

„Kromě rodinných dramat a vztahových zvratů hlavních postav seriálu jsme se snažili do zápletek třetí řady vkládat i reálné události začátku třicátých let. Je až s podivem, jak situace téměř devadesát let staré kopírují dnešek. Nejen vzrůstající rozdělení společnosti, ale třeba problémy s držením zbraní nebo otráveným alkoholem,“ přibližuje děj vedoucí projektu David Musil.

V druhé řadě jsme se podívali na automobilové závody, tentokrát se hrdinové První republiky vydají do baru poslouchat i tančit swing. Protipolém elegantní zábavy se stane box, kdy budeme sledovat i soupeření o účast na olympiádě.

A právě boxerské rukavice oblékli herci Vladimír Polívka a Adam Mišík během jednoho z posledních natáčecích dnů. Oba herci museli podstoupit několikaměsíční trénink, aby jejich střet v ringu vypadal co nejvěrohodněji. Natáčení probíhalo v Praze v Radiopaláci na Vinohradské ulici. A podmínky, které panovaly na place byly opravdu náročné. Kvůli autentičnosti byla v prostorech vypnuta klimatizace. Vysoká teplota a vydýchaný vzduch ztěžovaly práci jak hercům, tak celému štábu. I přesto předváděli Polívka s Mišíkem v ringu profesionální výkon. V hledišti samozřejmě nesměli chybět Jiří Vyorálek (Jaroslav Valent), Ján Koleník (Vladimír Valenta), Veronika Arichteva (Magdaléna Škvorová), Kristýna Boková (Marie Průchová), Stanislav Majer (Hans von Lippi), Katarína Šafaříková (Irena von Lippi), Petr Vondráček a další.

Jak to na natáčení třetí První republiky vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací