53. MFF Karlovy Vary: Tim Robbins převzal Křišťálový glóbus a hvězdy se prošly po červeném koberci

Horko, krásné šaty, dobře naladěný režisér Taika Waititi a slavnostní ceremoniál – filmový festival Karlovy Vary je zahájen.
 
 
Pátek 29. června 2018 se stal významným dnem pro mnoho z nás. Kluci a holky si oblékli sváteční oblečení a obdrželi z rukou třídních učitelek vysvědčení. Nejvíce se ovšem radovali filmoví fanoušci, protože v českém lázeňském městečku odstartoval 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.


Na příchody hvězd, jež se prošly po červeném koberci před hotelem Thermal čekaly davy lidí. Mezi prvními, kdo vystoupili z černé limuzíny, patřili prezident festivalu Jiří Bartoška s manželkou v nádherných duhových šatech. Divákům zamávaly i herečky Jitka Schneiderová, Tereza Voříšková, Aňa Geislerová, Eliška Křenková či Jenovéfa Boková s přítelem Martinem Složilem (vítěz druhé řady Robinsonova ostrova). Alena Mihulová, která získala na MFF Karlovy Vary v roce 2015 ocenění za svůj výkon ve filmu Domácí péče, zde letos představí česko-slovenské drama Chvilky, jež bude uvedeno v soutěžní sekci Na východ od Západu. Chybět nesměla elegantní dvojice Daniela Peštová a Pavol Habera. Modelku Kateřinu Sokolovou doprovodil moderátor Marek Eben.

Potkat jsme se mohli i s dánskou herečkou Trine Dyrholm, která na festivalu uvede film Nico, 1988 a potkat se s ní budeme moci i v neděli v rámci KVIFF TALK. Až z Nového Zélandu dorazil dobře naladěný režisér, herec a scénárista Taika Waititi (Thor: Ragnarok), který na červeném koberci bavil fotografy i štáby a herečka Thomasin McKenzie (Hobit: Bitva pěti armád, Jojo Rabbit). Pozvání přijal i režisér Richard Linklater s rodinou. Hlavní hvezdou slavnostního zahájení byl bezesporu Tim Robbins, který ve Velkém sále hotelu Thermal převzal z rukou Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii.

Úvodní show, která nedomyslitelně patří k slavnostnímu otevření MFF Karlovy Vary, byla letos červeno-modro-bílá. Tvůrce inspirovalo 100. výročí založení Československé republiky a na podiu se předvedly cvičenky v bílých tričkách a modrých kraťáskách.

Jak to na slavnostním zahájení vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu z červeného koberce na YouTube ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací