Filmové události #26/18: Doctor Strange se dočká pokračování, Jared Leto jako spidermanovský záporák

Týden marvelovských novinek.
 
 
Druhá ukázka k novému Predátorovi. Festival v Karlových Varech oficiálně zahájen. Jim Carrey se vrací do televize i na filmová plátna. Trailer ke snímku Po čem muži touží. Sequel k Osvícení má své hvězdy. Jumanji 2 bude. Plakát ke snímku Glass je tu.

#26/18

Studio Sony minulý týden oznámilo, že chystá nový snímek odehrávající ve světě Spider-Mana. Spin-off nesoucí název Morbius se má zaměřit na jednoho z komiksových záporáků pavoučího muže. Sony zároveň oznámilo, že titulní role, kterou je Morbius the Living Vampire, se ujme Jared Leto. Ten předtím ztvárnil nejznámějšího padoucha DC komiksu, tedy Jokera. To z něj činí dalšího z mnoha herců, kteří se objevili jak ve světě DC tak Marvelu (jinými jsou například Ryan Reynolds, Ben Affleck, Halle Berry nebo J. K. Simmons a další). Režie se má ujmout severský režisér Daniel Espinosa (Dítě číslo 44, Nepřítel pod ochranou).

Oblíbený marvelovský neurochirurg a mág bude mít sequel. V průběhu týdne potvrdil Kevin Feige, ředitel studia Marvel, že se fanoušci mohou v budoucnu těšit na Doctora Strange 2. Detaily zatím nejsou známy, ale po událostech v Avengers: Infinity War mohou fanoušci pouze spekulovat, co toto pokračování může znamenat pro Benedicta Cumberbatche a jeho hrdinu.

V pátek 29. června byl slavnostně zahájen třiapadesátý ročník MFF Karlových Vary. Hvězdou úvodního ceremoniálu byl americký herec Tim Robbins, kterému ředitel festivalu Jiří Bartoška udělil Křišťálový globus. Závěr večera pak byl věnován nedávno zesnulému Miloši Formanovi. Akce potrvá do soboty 7. července a pořadatelé nedávno oznámili, že hlavní hvězdou slavnostního zakončení bude britský herec Robert Pattinson, známý coby Edward Cullen ze ságy Stmívání.

Kanadsko-americký komik Jim Carrey se vrací do světa showbyznysu. Minulý týden přinesl hned dvě novinky ohledně Carreyho. Ta první se týká seriálu Kidding (K smíchu), kde hraje hlavní roli Jeffa, bývalého miláčka dětí z televizních pořadů. Jeffova hvězda však vyhasíná, nenapadají ho nové pohádky, není schopen vymyslet loutku a ztrácí fanoušky i vlastní příčetnost. Seriál znamená pro Carreyho návrat po dvaceti letech na televizní obrazovky. V Česku bude Kidding k vidění na HBO GO.  Druhá, poněkud kuriózní novinka, je ze světa filmu. Carrey se má údajně ucházet o roli Dr. Eggmana, úhlavního nepřítele Sonica, v novém připravovaném snímku o tomto superrychlém animovaném ježkovi. Tato adaptace populární počítačové hry má být z části hraná a z části CGI. Podrobnosti zatím nejsou známy, premiéra filmu je však chystaná na říjen příštího roku.

Uplynulý týden také přinesl druhý trailer k dlouho očekávanému pokračování Predátora, nesoucího podnázev Evoluce. Nová ukázka nám odkrývá něco více o samotném příběhu. Tento nejhrozivější mimozemšťan se do kin vrátí v první polovině září.

Druhý aktuální trailer je z tuzemské filmové scény. Jde o ukázku k novému snímku Rudolfa Havlíka Po čem muži touží. Příběh sleduje cynika a sukničkáře Karla, který se sérii nešťastných událostí (všech způsobených ženami) opije a přeje si stát se ženou. Druhý den ráno se však ke svému úžasu probudí v těle ženy a nyní mu nezbývá nic jiného než se jako Karla vyrovnat se vším, co přináší ženské pohlaví a zjistit, zda to mají ženy opravdu jednodušší, jak se domníval. V hlavních rolích se zde objevují Jiří Langmajer, Anna Polívková, Andrea Hoffmannová, Sara Sandeva, Matěj Hádek a další. Premiéru má film chystanou na 20. září.

Na sklonku týdne oznámil Dwayne Johnson na svých sociálních sítích první oficiální informace k chystanému pokračování svého loňského hitu Jumanji. Tím potvrdil spekulace k druhému dílu. Herec sdílel krátký spot, který fanouškům sdělil oficiální datum premiéry očekávaného sequelu stanovené na 13. prosince 2019.

Doctor Sleep, tak zní název pokračování kultovní klasiky Osvícení, která je adaptací stejnojmenné novely Stephena Kinga. Ve snímku si má hlavní roli zahrát Ewan McGregor a nejnovější informací je, že se k němu přidala i Rebecca Ferguson. Detaily Zatím nejsou známy, Doctor Sleep má poputovat do kin na začátku roku 2020.

Poslední krátká novinka se týká velmi očekávaného nového počinu režiséra M. Night Shyamalana jménem Glass. Ten má sloužit jako pokračování k jeho předchozím filmům Vyvolený a Rozpolcený. Má zde dojít k epickému střetu fanouškům dobře známých postav, kterými jsou David Dunn (Bruce Willis), Elijah Price čili Mr. Glass (Samuel L. Jackson) a Kevin Wendell Crumb čili The Beast (James McAvoy). Tvůrci divákům přinesli první ukázku v podobě plakátu, na kterém se poprvé objevují všichni tři hrdinové spolu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací