Paquin a Moyer uvedli na 53. MFF Karlovy Vary film Sklenka na rozloučenou

Milenecká dvojice z True Blood, dánská herečka Trine Dyrholm, mladí režiséři, Služebnice i Hovory s TGM nabídl filmový festival.
 
 
Devítidenní filmový maraton MFF Karlovy Vary je ve své polovině. Už jsme se mohli potkat s Timem Robbinsem, být svědky přípitku hvězd a obdivovat celebrity a jejich róby na červeném koberci. Každý další den ale nabízí něco nového a stejně vzrušujícího.


Ještě před tím, než do Varů dorazí jeden z nejznámějších filmových upírů Edward Cullen, kterého si zahrál Robert Pattinson, jsme měli tu čest poznat Sookie Stackhouse a jejího upírského milence Billa Comptona. V reálu manželský pár Anna Paquin a Stephen Moyer ve Varech představili svůj dramatický snímek Sklenka na rozloučenou (The Parting Glass). Annu a Stephena, kteří se ocitli v obležení fanoušků, doprovodil scénárista a herec Denis O´Hare a producenti Mark Larkin a Cerise Hallam Larkin. Na tiskové konferenci Anna prozradila, že měla z role velkou radost, a to nejen proto, že miluje spolupráci se svým manželem, ale má rády i velké výzvy a obtížné role.

Filmový festival přinesl i první ukázku připravovaného filmu Hovory s TGM. Karel Čapek se setká v zahradě zámku v Topolčiankách s T. G. Masarykem, kde spolu debatují o dcerách, o světě, o politice i politicích, o Češích, o lásce a o ženách. Hlavních rolí se chopili herci Martin Huba a Jan Budař, kteří spolu s režisérem Jakubem Červenkou na MFF KV snímek představili.

Setkat jsme se mohli i s dánskou herečkou Trine Dyrholm, jež v rámci KVIFF TALK diskutovala s fanoušky i odborníky. Tato filmová, televizní i divadelní herečka uvedla na MFF KV hudební biografický film Nico, 1988. Debatou provázela Louise H. Johansen, dánská festivalová dramaturgyně.

Letošní rok přinesl i další ročník sekce První podání. Na pozvání evropské organizace European Film Promotion (EFP) a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary přijelo do lázeňského městečka deset talentovaných evropských filmových studentů a absolventů představit své krátké filmy. Tento rok jsme sice postrádali českého zástupce, ale (dalo by se říci) domácí scénu reprezentoval Slovák Michal Ďuriš se svým snímkem Hřejivá komedie o depresi, šílenství a nesplněných snech (již brzy rozhovor na našem YouTube kanálu ČK LIVE).

Nejen v okolí hotelu Thermal, ale i při procházce po kolonádě se můžete potkat se spoustou známých osobností a postaviček z oblíbených filmů a seriálů. Za zmínku bezesporu stojí výrazná červená tečka v davu barevného oblečení, a to Služebnice ze seriálu Příběh služebnice (The Handmaid’s Tale), který u nás můžeme sledovat na kanálu HBO. Dámy v autentickém kostýmu sice cudně klopily hlavy v bílých čepečcích (jak jim role nařizovala), ale ochotně se s fanoušky seriálu, který se pyšní Zlatým globem v kategoriích Nejlepší televizní seriál – drama a Nejlepší herečka v seriálu – drama, fotografovaly.

Jak to vypadalo během prvních několika dnů na 53. MFF Karlovy Vary se můžete podívat i ve fotogaleriích na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací