Terry Gilliam bavil diváky na 53. MFF Karlovy Vary

Film Muž, který zabil Dona Quijota uvedl spolu s herečkou Joanou Ribeiro.
 
 
Režisér, scénárista, herec a člen skupiny Monty Python Terry Gilliam zavítal do Karlových Varů na 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu, aby zde uvedl svůj nejnovější snímek Muž, který zabil Dona Quijota, který vznikal devětadvacet let. A jak sám tvůrce prozradil, i přes téměř třicetileté těhotenství, byl porod snadný.

Terry Gilliam nepřijel do lázeňského města sám. Doprovod mu dělala herečka Joana Ribeiro, jež si v Muži, který zabil Dona Quijota zahrála Angelicu. Nejprve se usměvavá dvojice setkala s novináři, kde se Gilliam například svěřil, že nemá rád, když jsou jeho filmy zařazeny do soutěžních sekcích, a když se tak stane, tak ho to rozčílí. Tyto sekce by měly být pro začínající filmaře.

Následovala povinná chůze po červeném koberci a rozdání několika autogramů. A jak se dalo od člena skupiny Monty Python čekat, nikdo z přítomných se rozhodně nenudil. Přímo před hotelem Thermal si před fanoušky a novináři i s překvapenou Joanou zatančil. A ani v sále nenasadil vážnou tvář. Diváky varoval, že se jim jeho film líbit nemusí, a i on sám se posilnil drinkem. Dokonce, aby navodil odlehčenou atmosféru, se během frenetického potlesku svalil na podiu na záda. 

Jak vypadalo setkání s Terrym Gilliamem a Joanou Ribeiro na MFF Karlovy Vary, se můžete podívat na videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací