Druhá polovina 53. MFF Karlovy Vary přinesla koncert Tima Robbinse, oscarového režiséra Barryho Levinsona, Miss Hanoi, Svěrákův Akumulátor 1 či Úsměvy smutných mužů

Devítidenní filmový svátek se chýlí ke svému závěru.
 
 
Dny neúprosně plynou a již 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se chýlí ke svému závěru. A ani jeho druhá polovina nebyla méně zajímavá než ta první. Potkat a popovídat jsme si mohli jak se světovými, tak českými herci a tvůrci. Dokonce se na velké plátno vrátila česká sci-fi komedie.


A začneme hezky od podlahy. V Městském divadle Karlovy Vary proběhl speciální koncert Tim Robbins and The Rogues Gallery Band. Unikátní vystoupení oscarového herce, režiséra a hudebníka si nenechal ujít ani prezident festivalu pan Jiří Bartoška s manželkou.

V lázeňském městečku se to oscarovými tvůrci doslova hemžilo. Režisér Barry Levinson na festivalu osobně uvedl hned několik filmů, a to novinku, životopisné drama Paterno a klasiky v podobě dramatické komedie Vrtěti psem a legendární dramatickou road movie Rain Man s Dustinem Hoffmanem a Tomem Cruisem v hlavních rolích.

Velké zastoupení na programu festivalu měla i česká tvorba. Zejména v Domě České televize se diskutovalo a podepisovalo téměř od rána do večera. Režisér Jiří Strach, herec Petr Stach a herečka Denisa Nesvačilová si s fanoušky popovídali na téma třetí řada krimi seriálu Labyrint III. Nové hrdiny přinese připravovaný film Rébl. O tomto projektu debatoval režisér Jan Hřebejk a herec Ondřej Sokol.

Na terase hotelu Thermal se sešla delegace k dramatické komedii Úsměvy smutných mužů, jež vznikla na motivy stejnojmenné knihy Josefa Formánka. Početná delegace dorazila na akci stylově, a to bosa.

První diváci měli tu čest zhlédnout krimi drama Miss Hanoi režiséra Zdeňka Viktory. V ústřední roli vietnamské policistky uvidíme herečku Ha Thanh Špetlíkovou, která si s námi o dvojjazyčném natáčení popovídala. Doslova ve švech praskal Velký sál, když na podium vstoupil režisér a scénárista Jan Svěrák, který zde uvedl remasterovanou kopii sci-fi komedie Akumulátor 1. Úspěšný tvůrce se se všemi diváky nejen srdečně pozdravil, ale absolvoval i dechové cvičení pro přenos energie.

Zejména mladé fanynky bezesporu ocenily setkání s hercem, zpěvákem a moderátorem Davidem Gránským na stánku Dermacol. Zájemci získali nejen podpis charismatického umělce, ale i možnost se s ním vyfotografovat a snímek si odnést domů na památku.

Jak to vypadalo na 53. MFF Karlovy Vary v jeho druhé polovině, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací