Filmové události #27/18: Kapitán Amerika slaví sto let

Významné jubileum oblíbeného hrdiny.                     
 
 
Zemřel autor komiksového Spider-Mana. MFF Karlovy Vary slavnostně ukončeno. První trailer k seriálu I Am the Night. Chystá se hraný Gundam. Volejte Saulovi má ukázku ke čtvrté řadě. Novinky ke spin-offu ságy Fast and Furious.

#37/16

Jeden z nejpopulárnějších marvelovských superhrdinů oslavil na 4. července sté výročí. Steve Rogers, známý také jako Kapitán Amerika, pravidelně slaví narozeniny na Den nezávislosti Spojených států. Fiktivnímu hrdinovi pogratulovali na sociálních sítích kromě jeho tvůrců i mnozí herci spojení se studiem Marvel. Ozval se i sám představitel filmového kapitána, Chris Evans, který své postavě popřál vše nejlepší.

Filmový festival v Karlových Varech se o víkendu přiblížil ke svému konci. V sobotu 7. července, se večer konalo slavnostní ukončení, kterého se zúčastnil i britský herec Robert Pattinson. Ten obdržel i Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary udělovanou výrazným osobnostem světového filmu. Festival kromě něj v předchozích dnech navštívili například Tim Robbins, Anna Paqiun nebo autor Rain Mana Barry Levinson.

Uplynulý týden také přinesl první ukázku k novému seriálu I Am the Night s Chrisem Pinem a Indiou Eisley v hlavních rolí. Šestidílné mysteriózní drama inspirované skutečnými událostmi vypráví příběh Fauny Hodel, kterou matka po narození nechala v sirotčinci. Poté co Fauna potká investigativního reportéra pohlceného neúspěšným případem z minulosti a spolu odkrývají tajemstvími opředenou minulost spjatou s Faunou.

S trailerem přišel i seriál Volejte Saulovi, spin-off Perníkového táty. Saul se vrací na televizní obrazovky po úspěšných předchozích třech sezónách. Čtvrtá řada má mít premiéru 6. srpna.

Idris Elba se stane novou tváří filmové série Fast and Furious. Britský herec se má objevit jako ústřední záporák v připravovaném spin-offu. Vedle něj si pak ve snímku zahraje i Dwayne Johnson, na jehož postavu se film zaměřuje, nebo stálice série Jason Statham či nováček Vanessa Kirby a další. Snímek s titulem Hobbs and Shaw se má zaměřovat na Johnsonovu (Hobbs) a Stathamovu (Shaw) postavu a jejich vzájemnou historii a to, jak se vlastně spojili. Režie se ujal David Leitch a premiéra je plánovaná na červenec příštího roku.

Oblíbené japonské Anime ze světa obřích robotů se dočká hraného filmu. Minulý týden tvůrci potvrdili připravovaný snímek, detaily zatím nejsou známé. Tvorby se ujalo studio Legendary, které v příštích týdnech vypustí do kin akčňák Mrakodrap s Dwaynem Johnsonem. Legendary také nedávno dokončilo natáčení Detective Pikachu s Ryanem Reynoldsem. Gundam měl mimo jiné letos i drobné cameo ve Spielbergově Ready Player One: Hra začíná.

Na sklonku týdne zasáhla komiksový svět smutná zpráva. Ve věku devadesáti let zemřel kreslíř a spisovatel Steve Ditko. Ten je se Stan Leem spoluautorem Spider-Mana a Doctora Strange. Ditko, známý pro svou tvorbu pro Marvel, spolupracoval i s DC Comics.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací