Tucet prázdninových knižních novinek Albatros Media plných chutí, cizích jazyků, lásky i houbaření

Zapeklité otázky, lekce z angličtiny, úžasný animák, pohádkové botičky i pikantní pochoutky.
 
 
Už máte tu správnou prázdninovou náladu? Mediální společnost Albatros Media a.s. přichází s dalším balíkem skvělých knih ideálních pro relaxaci i chvíle strávené dobrodružnou výpravou. Co si tedy můžeme přibalit do kufru na dovolenou v červenci? Během léta bezesporu oceníme jazykovou průpravu, a to prostřednictvím knížek Neviditelný A1/A2 (pro začátečníky) a Slavné ženy B1/B2 (pro mírně pokročilé). S cizími slovy to umí i román Na ostří jazyka. Období prázdnin je i časem, kdy děti pokládají zapeklité otázky. Publikace Kolik morčat se vejde do letadla? je plná zábavné matematiky, ulítlých otázek a překvapivých odpovědí. Tím ale nabídka pro kluky a holky nekončí. Tajemství zvířecího maskování poznáme prostřednictvím knížečky Kam se ztratila zvířátka. Dokonce se opět setkáme i se starými známými, a to s líným kocourem v Garfield a školní duch a rodinkou superhrdinů v obrázkové knize Úžasňákovi 2 – Příběh podle filmu. Chybět nesmí ani poctivá dávka dobrodružství, která na nás čeká na stránkách publikací Velká knihovna – Z ohně a papíru a Ochránci draků. Dokonce si uvaříme i něco dobrého a pikantního díky Red Hot Chilli kuchařka. K létu zcela neodmyslitelně patří houbaření a my tak budeme moci poznat Tajný život hub. A jedna malá, zamilovaná tečka na závěr. Popelčiny střevíčky nám názorně ukáží, že život může být pohádkový, pokud máme ty správné boty.

 

Na ostří jazyka

Autor: Lina Wolffová

Anotace:

„Kolik jazyků umíš, tolikrát se v nich ztratíš.“

Je mi třicet šest let a hledám muže. Něžného, ale zase ne moc.“ Tak zní inzerát Ellinor, která se rozhodne učinit přítrž svým neúspěšným pokusům o vztah. Seznámí se s literárním kritikem Calistem, s nímž neváhá jít hned do postele. Za to, co jí vzápětí provede, se mu pomstí spálením jediného exempláře rukopisu, jehož autorem je kontroverzní Max Lamas. Když na scénu vstoupí třetí hlas patřící zkrachovalé italské šlechtičně Lucrezii, vrhne to na ostatní úplně nové světlo.

Cena: 299 Kč

Žánr: román, světová beletrie

Počet stran: 272

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 23. 07. 2018

Neviditelný A1/A2

Autor: Dana Olšovská

Anotace:

„Učte se anglicky čtením napínavého příběhu o neviditelném muži!“

Příběh mladého vědce, který objeví klíč k neviditelnosti, je zpracován pro začínající čtenáře. Mohou si tak vyzkoušet, jak si poradí se souvislým textem v angličtině. Úroveň jazyka v publikaci je vhodná pro začátečníky a mírně pokročilé studenty. Zrcadlový překlad umožní čtenářům obratem zkontrolovat, zda cizojazyčnému textu správně porozuměli. Cvičení na konci knihy jsou vhodná pro ověření získaných znalostí. Audionahrávka ve formátu MP3, na které příběh vypráví rodilý mluvčí, je zdarma ke stažení na webu.

Cena: 199 Kč

Žánr: dvojjazyčné knihy

Počet stran: 88

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 23. 07. 2018

Slavné ženy B1/B2

Autor: Sabrina D. Harris

Anotace:

„Příběhy dvaceti výjimečných žen v češtině a angličtině!“

Příběhy dvaceti výjimečných žen najdete v této knize v české a v anglické verzi. Kniha je určena pro mírně pokročilé studenty angličtiny, kteří se rádi učí nebo si procvičují cizí jazyk čtením. Český překlad na protější straně umožní čtenáři zkontrolovat, zda cizojazyčnému textu správně porozuměl. Každé vyprávění o slavné ženě doplňují otázky na porozumění a také zajímavost, která se k hrdince vztahuje. Audionahrávka, na níž příběhy vypráví rodilý mluvčí, je k dispozici zdarma na stránkách nakladatelství.

Cena: 249 Kč

Žánr: dvojjazyčné knihy

Počet stran: 104

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 23. 07. 2018

 

Kam se ztratila zvířátka

Autor: Pavla Hanáčková

Anotace:

„Poznej tajemství zvířecího maskování!“

Každý nosí kabátek, jaký mu narostl. Všiml sis, že jsou zvířátka ve svém prostředí často jako neviditelná? To proto, že je příroda naučila se maskovat. V lese, pralese, za polárním kruhem i v rybníce najdeš tvory, kteří jsou přeborníky ve schovávané. Schválně, jestli je všechny najdeš!

Cena: 249 Kč

Žánr: interaktivní knihy

Počet stran: 14

Rozměry: 210×210 mm

Nakladatelstvi: B4U Publishing

Datum vydání: 23. 07. 2018

 

Garfield a školní duch

Autor: Jim Davis

Anotace:

„Legrace a napětí“

Garfield tomu nemůže uvěřit! Nejprve mu Jon vezme televizi, a pak ho dokonce chce s Odiem vzít k veterinářce! To už je skutečně na Garfielda moc. S Odiem se rozhodnou utéct z domova a zkusit štěstí někde jinde. Ale nikdo ze sousedů jim přístřeší poskytnout nechce, a tak skončí v opuštěné polorozpadlé budově staré školy. Sice se povídá, že tam straší, ale tomu by přece nikdo rozumný nevěřil, že ne? Odkud se ale berou ty podivné zvuky na chodbě?

Cena: 169 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, humor pro děti, příběhy o zvířatech

Počet stran: 80

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 23. 07. 2018

Úžasňákovi 2 – Příběh podle filmu

Anotace:

„Oblíbená rodinka hrdinů s neobyčejnými schopnostmi vyráží opět do akce“

Úžasňákovi jsou zpátky, ale ani jejich neuvěřitelné hrdinské činy jim nezaručí obdiv a úctu veřejnosti. Helen si vytyčí náročný cíl: rozhodne se dokázat, že hrdinové s neobyčejnými schopnostmi by již neměli stát mimo zákon. Bob má také plné ruce práce – zůstane doma s dětmi, aby se o ně mohl postarat. Ale zdá se, že nic nejde podle plánu. Zvlášť když superpadouch ohrožuje bezpečnost občanů. Parrovi musí najít způsob, jak společně zachrání město před jistou zkázou. Podaří se Úžasňákovým uspět i tentokrát?

Cena: 249 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 64

Rozměry: 205×285 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 23. 07. 2018

Red Hot Chilli kuchařka

Autor: Anton Enns, Nadja Buchczik

Anotace:

„Nechte se zlákat pikantností a zažehněte v sobě plamen lásky k chilli!“

Chilli koření dává pokrmům říz, to vám potvrdí každý správný milovník ostrých jídel. Chcete-li si ale pálivé tóny v jídle jaksepatří vychutnat, měli byste vědět, jak s pálivými papričkami správně nakládat – jak je vybírat, s čím je kombinovat, jak s nimi vařit a jak si je dopřávat. Tato knížka vám nabídne také pořádnou nálož receptů, kde se chilli perfektně snoubí s ostatními chutěmi. Budete ho pak moci zakomponovat do všech druhů pokrmů – od polévek, přes dipy a chutná hlavní jídla až až po dezerty.

Cena: 299 Kč

Žánr: moderní kuchařky, zdravé kuchařky

Počet stran: 96

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 23. 07. 2018

Ochránci draků

Autor: James Russel

Anotace:

„Stateční kluci sami proti bandě zločinců“

Divoký a překrásný ostrovní domov bratrů Flynna a Paddyho ukrývá neuvěřitelné tajemství: žijí tu draci! Jakmile to zjistí zlý a mocný Pitbul, pošle sem své muže, aby zabili draka a přivezli mu jeho tělo. Touží také po dračím vejci, aby mohl vystavovat draka ve své soukromé ZOO. Domov Flynna a Paddyho se má brzy obrátit vzhůru nohama. Budou jejich statečnost a dovednosti stačit na to, aby překazili Pitbulovi jeho dábelský plán?

Cena: 249 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro kluky, příběhy dětí, fantasy pro děti

Počet stran: 176

Rozměry: 133×203 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 23. 07. 2018

Kolik morčat se vejde do letadla?

Autor: Laura Overdeck

Anotace:

„Zábavná matematika, ulítlé otázky a překvapivé odpovědi“

Pokud tě zajímají ztřeštěnosti, jako třeba kolik včel by dokázalo naplnit medem celý džbánek nebo jak dlouho by člověk letěl na Pluto, pak je tato knížka plná matematiky a zábavy přesně pro tebe. A co je nejlepší – k odpovědím na tyto otázky se můžeš jednoduše dopočítat.

Cena: 269 Kč

Žánr: non-fiction, další dětské naučné knihy

Počet stran: 144

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 26. 07. 2018

Velká knihovna – Z ohně a papíru

Autor: Rachel Caine

Anotace:

„Velká knihovna v Alexandrii. Instituce, která železnou rukou ovládá veškeré vědění světa, bezohledně potlačuje každou vzpouru a ve jménu vyššího dobra zakazuje lidem vlastnit knihy…“

Jess Brightwell už zjistil, že velkolepá sláva Velké knihovny je jen iluze, která maskuje temnotu a zlo. Jeho život se nenávratně změnil. Musí v Knihovně sloužit jako voják, přišel o nejlepšího kamaráda, a dívka, kterou miluje, má navždy zůstat zavřená v Železné věži. Jess a jeho spojenci se však nehodlají vzdát a vydávají se na záchrannou misi. Londýn je v plamenech a na Jesse čeká těžká volba. Na čí stranu se přidá?

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti, dystopie

Počet stran: 368

Rozměry: 135×203 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 26. 07. 2018

Tajný život hub

Autor: Robert Hofrichter

Anotace:

„Zaposlouchejte se do příběhů hub a probuďte v sobě objevitelskou vášeň.“

Jsou vládkyněmi světa plného superlativů, nad nimiž se tají dech, zarážejících skutečností, překvapivých partnerství a nevyřešených hádanek. Setkáte se s aristokraty i vychytralými podvodníky, se vstřícnými komunikátory a čaroději schopnými zázračné proměny. Především se dozvíte o souvislostech života, o světě plném symbióz, partnerství a služby životu. Vydejte se na výpravu do tohoto tajuplného světa a pojďte žasnout nad neznámým vesmírem a jeho fascinujícími souvislostmi.

Cena: 349 Kč

Žánr: poznání, vzdělání, hobby – ostatní, příroda – ostatní

Počet stran: 224

Rozměry: 140×205 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 26. 07. 2018

Popelčiny střevíčky

Autor: Trisha Ashley

Anotace:

„Život může být pohádkový, pokud máte ty správné boty!“

Tansy zdědí tetiččin obchod s botami v malebném anglickém městečku a promění ho v Popelčiny střevíčky – místo, kde si každá nastávající nevěsta přijde na své! Úspěch obchůdku je pro ni jedinou radostí od chvíle, kdy zjistila, že její snoubenec asi nebude ten pravý. Na náladě jí nepřidávají ani napjaté rodinné vztahy a mrzoutský soused, herec Ivo Hawksley, kterému vadí ruch v obchodě. Tansy ale brzy zjistí, že toho mají s Ivem společného víc, než si oba mysleli…

Cena: 299 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, romantika, love story

Počet stran: 440

Rozměry: 120×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 26. 07. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací