Filmové události #28/18: Vyhlášeny nominace na ceny Emmy

Vévodí jim stanice Netflix.

Jeremy Renner se přidal k obsazení připravované adaptace filmu Spawn. Trailer ke snímku Life Itself. Seriál Panství Downton se chystá na velká plátna. Kapitánka Marvel, Brie Larson, má dotočeno. Herec George Clooney havaroval. Joaquin Phoenix jako nový Joker. Scarlett Johansson ustoupila od trans role. První ukázka k Mary Queen of Scots.

#28/18

Na sklonku uplynulého týdne byly vyhlášeny nominace na Emmy Awards, prestižní televizní ocenění. Nejvíce možností vyhrát mají stanice Netflix a HBO. Ze seriálů je pak nejúspěšnější The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story s celkovými devíti nominacemi, mezi které patří ty za nejlepší limitovaný seriál, režii i veškeré herecké kategorie. Vícero šancí na výhru mají i pořady Hra o trůny, Stranger Things, The Crown, Příběh služebnice, Westworld nebo This Is Us. Z herců se pak o sošky utkají například Donald Glover, Lily Tomlin, Jason Bateman, Ed Harris, Claire Foy, Evan Rachel Wood, Antonio Banderas, Darren Criss, Benedict Cumberbatch, Laura Dern, Alec Baldwin, Peter Dinklage, Millie Bobby Brown, Ricky Martin nebo Penélope Cruz. Slavnostní ceremoniál proběhne 17. září a provedou jím komici ze Saturday Night Live Michael Che a Colin Jost.

Americký herec Jeremy Renner, nejznámější pro svou roli Hawkeye v marvelovských snímcích, se oficiálně stal součástí snímku Spawn. To je adaptace stejnojmenného filmu z roku 1997. V supernaturálním hororu si zahraje po boku Jamieho Foxxe. Další podrobnosti zatím nejsou známy, premiéra je chystaná na příští rok.

Minulý týden také přinesl první ukázku k romantickému dramatu Life Itself. Příběh se zaměřuje na milostný pár a vývoj jejich vztahu od vysokoškolské romance přes manželství až po narození prvního dítěte. Zároveň také sleduje různé překážky, kterým musí zamilované duo čelit. Ústřední pár ztvárňují Olivia Wilde a Oscar Isaac, ve vedlejších rolích jim pak vypomůžou Olivia Cooke, Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, Mandy Patinkin nebo Annette Bening. Režie a scénáře se pak ujal Dan Fogelman, který se podílel například na seriálu This Is Us nebo filmu Bláznivá, zatracená láska. Snímek má vstoupit do kin koncem letošního září.

Hrdinové Panství Downton ve filmu! Ano, už je to tak, oblíbené televizní drama odehrávající se na začátku minulého století, bude v kinech. V uplynulých dnech tvůrci na sociálních sítích oznámili, že začala produkce chystaného snímku, o který fanoušci tolik žádali. Natáčení má začít již v průběhu letošního léta.

Natáčení další chystané marvelovky je u konce. Captain Marvel a spolu s ní její představitelka Brie Larson dotočila poslední scény, jak bylo potvrzeno Instagramu za pomocí důvtipné fotografie. Snímek má být dějově zasazený do 90. let a měl by hrát důležitou roli v dalším vývoji událostí z Avengers: Infinity War. Kromě Larson se zde mají objevit i herci Jude Law, Samuel L. Jackson, Clark Gregg, Lee Pace, Djimon Hounsou, Annette Bening nebo Ben Mendelsohn. Do kin pak nová marvelovka vstoupí 7. března příštího roku.

 

A post shared by Brie (@brielarson) on

Oblíbený herec George Clooney měl začátkem minulého týdne nepříjemnou nehodu v italské Sardinii, kdy se na své motorce srazil s okolo jedoucím automobilem. Herec naštěstí neutržil žádná vážná zranění, byl však ihned převezen do nemocnice na vyšetření. Clooney na Sardinii natáčí svoji novou mini-sérii Catch 22 (podle klasického románu Hlava 22), která se odehrává za druhé světové války.

Úhlavní nepřítel Batmana se dočká nového origin filmu, který se zaměří na zrod tohoto populární záporáka a jak se vlastně stal tím, kým je. Ano, řeč je o Jokerovi a tvůrci minulý týden potvrdili, že si ústřední roli zahraje Joaquin Phoenix (Hotel Rwanda, Walk The Line, Ona). Režie a scénáře se pak ujme Todd Phillips (Starsky & Hutch, Pařba ve Vegas). Phoenix tak bude již pátým hercem, který ztvární tzv. „clown prince of crime“ na filmovém plátně, předchozími verzemi jsou chronologicky: Cesar Romero, Jack Nicholson, Heath Ledger a Jared Leto.

Scarlett Johansson po dlouhém boji s médii a fanoušky upustila od role trans-muže ve faktografickém dramatu Rub & Tug. Johansson zde měla ztvárnit Danteho „Texe“ Gilla, který se narodil jako Lois Jean Gill, ale identifikoval se jako muž. Gill se v průběhu své transformace v muže stal kriminálním kingpinem, který v 70. letech vládl podzemí amerického Pittsburghu. Po té, co se zvedla velká vlna kritiky zejména ze strany trans komunity, se herečka rozhodla pro dobro všech role vzdát.

Poslední novinkou, kterou uplynulý týden přinesl je první trailer k historickému životopisnému dramatu Mary Queen of Scots. V biografickém snímku má titulní roli ztvárnit Saoirse Ronan, coby královna Alžběta I. se pak objeví Margot Robbie, v dalších rolích pak budou k viděné například Guy Pearce, David Tennant nebo Brendan Coyle a mnozí další. V českých kinech m film chystanou premiéru na začátek příštího roku.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací